Οικονομία

Βιολογικός Άργους-Ναυπλίου: Σύμβαση για αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, την εργολαβική σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Αργους –Ναυπλίου, η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 1.037.757 ευρώ.

 

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου έγινε σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Αργους-Μυκηνών, πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης, “με το έργο αυτό λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός Αργους – Ναυπλίου, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση”.

Επισήμανε δε πως “η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στπν Βιολογικό Καθαρισμό Αργους –Ναυπλίου, η οποία θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μην σταθεί αρωγός προς όφελος των κατοίκων και μίας περιοχής που είναι από τις πλέον τουριστικές, όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά της χώρας”, διευκρινίζοντας ότι με το σκεπτικό αυτό κινήθηκε η Περιφέρεια, η οποία τυπικά δεν έχει στην αρμοδιότητά της τέτοια έργα.

“Γι’ αυτόν το λόγο η Περιφέρεια ανέλαβε το κόστος και προχωρεί στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Αιμοδοσία στο Κουτσοπόδι Άργους

Αιμοδοσία στο Κουτσοπόδι Άργους Ανακοίνωση της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Δημοτικής Κοινότητας Κουτσοποδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών …

27 λεπτά πριν

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων Το πρωί…

48 λεπτά πριν

Ανοιχτό για το κοινό εργαστήριο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος…

2 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο σκάκι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας "Nέο Σχολείο" και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν…

2 ώρες πριν

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Φιλοσοφία-Τέχνη-Τρόπος ζωής” στο Λυγουριό

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και…

3 ώρες πριν

Το τουρνουά βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου για παιδιά Δημοτικού

Το ετήσιο σχολικό τουρνουά βόλεϊ της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου (ΓΕΝ), για αγόρια και κορίτσια απο…

3 ώρες πριν