Τάσος Λάμπρου: Να λειτουργήσει εσπερινό επαγγελματικό λύκειο στην Ερμιονίδα

του Τάσου Λάμπρου, δημοτικού συμβούλου Ερμιονίδας, επικεφαλής της παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., καθηγητή Κοινωνικής Εκπαίδευσης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου αποφασίσαμε ομόφωνα να επικαιροποιήσουμε την απόφαση 78/2020 σχετικά με αίτημα να ιδρυθεί στην Ερμιονίδα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που θα καλύψει μια πραγματική εκπαιδευτική ανάγκη να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις πολλοί δημότες και κάτοικοι του τόπου μας, οι οποίοι για κάποιους οικογενειακούς, κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς λόγους δεν τις ολοκλήρωσαν στο χρόνο που προβλεπόταν από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Άρα τους δίνεται μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν και πάλι σε μια σχολική δομή, το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο θα αποτελεί μια ουσιαστική εκπαιδευτική διέξοδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο σε επίπεδο μάθησης και γνώσεων όσο και στον σχεδιασμό της νέας τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πάντα ο Δήμος Ερμιονίδας διεκδικούσε την ίδρυση αυτού του Εσπερινού Σχολείου στην Ερμιονίδα όμως τα προηγούμενα δέκα χρόνια λειτούργησαν αποτρεπτικά – λόγω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης- ώστε το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να μην βρει τις κατάλληλες πιστώσεις για την ίδρυση και την λειτουργία αυτού του Εσπερινού σχολείου στην Ερμιονίδα.

Όπως τόνισα και στην τοποθέτησή μου στη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ώρα να το διεκδικήσουμε όλοι μαζί, να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, ένα αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα όλης της τοπικής μας κοινωνίας.
Τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά:

-η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση με τα πλησιέστερα Eσπερινά Σχολεία Ναυπλίου και Γαλατά λειτουργούν αποτρεπτικά ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι μαθητές να παρακολουθήσουν καθημερινά και με αποτελεσματικό τρόπο τη λειτουργία των άνω σχολείων.

– Στο τόπο μας, στην Ερμιονίδα μας, εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για ενήλικες μαθητές που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Εσπερινό Λύκειο . Άρα υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός υποψηφίων μαθητών για το Εσπερινό Λύκειο από τη δεξαμενή των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ας τους δώσουμε αυτή την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις.

-Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί μαθητές για πάρα πολλούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν την ώρα που έπρεπε το Λύκειο, ας τους αγκαλιάσουμε και ας τους δώσουμε αυτή τη μεγάλη δεύτερη ευκαιρία για την ολοκληρώσουν και αυτοί τις λυκειακές τάξεις .

– Στο τόπο μας θέλουμε το αυτονόητο από την Πολιτεία – να αποδεχθεί το αίτημά μας, δικαιούμαστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, θέλουμε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και στην Ερμιονίδα.

Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτήν τη διεκδίκηση, είναι δίκαιο αίτημα, που υπηρετεί το καλό της εκπαίδευσης και του τόπου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Η διακήρυξη της Αυτόνομης Ιατρικής Αργολικής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Ι.Σ.Α. • Οι υποψήφιοι

Η Αυτόνομη Ιατρική Αργολική Συσπείρωση (ΑΙΑΣ) συμμετέχει στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας οι οποίες θα γίνουν στις 16 Οκτωβρίου. Ακολουθεί η διακήρυξη της παράταξης...

Ιδρύθηκε η «Αργειακή Εταιρεία» – Το καταστατικό και ο σκοπός της

Ανακοίνωση της Διοικητικής Επιτροπής της «Αργειακής Εταιρείας» Οι συζητήσεις κράτησαν πολύ. Η διάθεσή μας να συνεισφέρουμε σε μια διαφορετική πορεία στα θέματα που αφορούν την πόλη...

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τη δίκη των 19 που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών

Κάλεσμα απευθύνει η κίνηση "Πλειστηριασμοί STOP Αργολίδας" έξω από τα Δικαστήρια Ναυπλίου την Παρασκευή 7 Οκτώβρη (10πμ). Την ημέρα αυτή δικάζονται 19 άτομα τα...

Τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Αργολίδα και τη χώρα

Την εβδομάδα από 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου καταγράφηκαν στην Ελλάδα 54.649 κρούσματα COVID-19 (22% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

Φωτογραφίες: Ηλίας Λάγιος, "Δόκτωρ Νο", Δαλάι Λάμα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου...

Η διακήρυξη της Αυτόνομης Ιατρικής Αργολικής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Ι.Σ.Α. • Οι υποψήφιοι

Η Αυτόνομη Ιατρική Αργολική Συσπείρωση (ΑΙΑΣ) συμμετέχει στις εκλογές...

Ιδρύθηκε η «Αργειακή Εταιρεία» – Το καταστατικό και ο σκοπός της

Ανακοίνωση της Διοικητικής Επιτροπής της «Αργειακής Εταιρείας» Οι συζητήσεις κράτησαν...

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κρανίδι με ομιλητή τον Χάρη Δούκα

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου (8μμ), η Ολομέλεια της Δημοτικής...

Εταιρία με έδρα το Άργος, αναζητά υπάλληλο για τη στελέχωση eshop

  Εταιρία με έδρα το Άργος, αναζητά υπάλληλο για την...

Πτυχιούχος βρεφοκομίας με προϋπηρεσία, αναλαμβάνει τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών

Κοπέλα με πτυχίο βρεφοκομίας και ανάλογη προϋπηρεσία, αναλαμβάνει τη...

Προτείνουμε...