Mε την παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων αλλά και τουριστών, διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”.
Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά χορευτική και μουσική εκδήλωση. Συμμετείχανν σεφ, καλλιτέχνες αλλά και σύλλογοι της Αργολίδας που παρουσίασαν τις γευστικές δημιουργίες τους.
Ήταν μια διοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που είχε ήδη ταξιδέψει σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία. Η εκδήλωση στο Τολό συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Αργους – Μυκηνών.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κά.