Nέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Από τον Οκτώβριο 2022 ξεκινά τη λειτουργία του νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές» στοχεύει στη συστηματική προσέγγιση αρχών και μεθόδων παραγω­γής δημιουργικής γραφής για το θέατρο και τις συναφείς προς αυτό πολιτιστικές βιομηχανίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ειδικεύσεις:

  1. Την ειδίκευση «Θεατρική γραφή και μεταφορά», οι πτυχιούχοι της οποίας θα μπορούν να προσεγγίζουν θεωρητικά την πράξη της δημιουργικής γραφής και να παράγουν στην πράξη δημιουργικά κείμενα, πρωτότυπα ή μεταφορές, ως αυτοδύναμο καλλιτεχνικό/συγγραφικό έργο, ιδιαίτερα σε είδη που σχετίζονται με το θέατρο και τις συναφείς προς αυτό τέχνες και θα εξειδικεύονται στην ενεργητική κατανόηση της ποιητικής πρωτότυπων και μεταφρασμένων κειμένων διαφορετικών ειδών.
  2. Την ειδίκευση «Εφαρμογές της δημιουργικής γραφής και πολιτιστικές βιομηχανίες», οι πτυχιούχοι της οποίας θα μπορούν κατανοούν και να εφαρμόζουν τις διαδικασίες λειτουργίας επιμελητικών πρακτικών και παραγωγής δημιουργικών προϊόντων στις πολιτιστικές/δημιουργικές βιομηχανίες, ώστε μπορούν να εργαστούν σε αυτές και θα εξειδικεύονται στη συστηματική αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής, ιδιαίτερα της θεατρικής, ως παιδαγωγικού μέσου τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε άλλες κοινωνικές εφαρμογές.

Η φοίτηση στο πρόγραμμα διαρκεί 3 εξάμηνα (συνολικά 90 ECTS). Στα δύο πρώτα εξάμηνα προβλέπεται η παρακολούθηση συνολικά 8 μαθημάτων, με δυνατότητα επιλογής μαθημάτων και από τις δύο ειδικεύσεις. Στο τρίτο εξάμηνο προβλέπεται η εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας ή Πρακτικής Άσκησης σε τομείς της ειδίκευσης που έχουν επιλέξει οι φοιτητές/φοιτήτριες.

Μέρος των σπουδών θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται Παρασκευή με Δευτέρα και το πρόγραμμα θα συνταχθεί σε συνεννόηση με τους/τις φοιτητές/τριες.

Το συνολικό κόστος του ΠΜΣ είναι 3.000 ευρώ, με δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και με χορήγηση επιπλέον υποτροφιών αριστείας.

Κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί έως 25 υποψήφιοι/υποψήφιες  ανά ειδίκευση. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μετά από συνέντευξη και την εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Σχολών Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών όπως επίσης σε αποφοίτους όλων των Σχολών που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στο αντικείμενο της δημιουργικής γραφής και των εφαρμογών της και να το αξιοποιήσουν στην εργασία τους και στην προσωπική τους δημιουργία.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγήτριες και καθηγητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άλλων ΑΕΙ με διδακτικό και ερευνητικό έργο στους ειδικούς τομείς του προγράμματος, καθώς και επαγγελματίες κλάδων άμεσα συνδεδεμένων με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα μαθήματα και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης παρέχονται στη σελίδα:

https://ts.uop.gr/gr/proptixiakes/metaptyxiakes/pms-dimiourgiki-grafi-theatro-kai-politistikes

Email επικοινωνίας: [email protected] Τηλ. Γραμματείας ΤΘΣ: 2752096124,129,130

Η ΑΙΤΗΣΗ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Παρουσίαση συνεργατών από τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

Σε εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Ναυπλίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός θα...

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Άργους-Ναυπλίου. Αυτοκίνητο μάρκας AUDI ξέφυγε από την πορεία...

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού (Πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού) «Προκήρυξη προς το λαό του...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου την Αργολίδα. Σε αυτό συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

Εικόνες: Μαχάτμα Γκάντι, Γιώργος Κοσκωτάς, Γκράουτσο Μαρξ Κυριακή 2 Οκτωβρίου...

Τρία στα τρία για τον Διομήδη με εκτός έδρας νίκη

Το αήττητο σερί του διατήρησε ο Διομήδης νικώντας στη...

Δηλώσεις συμμετοχής στον 2ο Ορεινό Αγώνα Όρους Φαρμακά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλη Βρύση Φαρμακά, η τοπική κοινότητα...

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του...

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής...

Προτείνουμε...