Τάσεις

Τι είδους ιατρικές ρόμπες να επιλέξετε

Όσοι εργάζονται στον κλάδο της ιατρικής είναι πολύ αξιέπαινοι καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει τα ρούχα που φορούν να τους διευκολύνουν να κινούνται και ταυτόχρονα να τους προστατεύουν από τυχόν μολύνσεις. Δείτε παρακάτω ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσετε στις ιατρικές ρόμπες προκειμένου να σας παρέχουν την άνεση και την ασφάλεια που χρειάζεστε.

Βρείτε την κατάλληλη εφαρμογή

Οι ιατρικές στολές αποτελούνται συνήθως από τις ιατρικές μπλούζες, τα παντελόνια και τις ρόμπες. Οι ρόμπες είναι αυτές που έρχονται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν είναι στο κατάλληλο μέγεθος, ενδέχεται να δυσκολέψουν το έργο σας.

Έτσι, θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις σας πριν προβείτε σε κάποια αγορά. Μπορείτε να επιλέξετε έναν μοντέρνο σχεδιασμό προκειμένου το ρούχο να προσαρμόζεται και να τονίσει το σώμα σας ή μία κλασική γραμμή που θα αφήνει το ύφασμα πιο χαλαρό στο σώμα σας. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε μια ρόμπα που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα.

 

Ελέγξτε τις ιδιότητες του υφάσματος

Πριν αγοράσετε μια ιατρική ρόμπα φροντίστε να δείτε τη σύνθεση του υλικού κατασκευής. Θα πρέπει το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η ρόμπα να αφήνει τον αέρα να περνάει προκειμένου να μη δημιουργούνται εστίες ανάπτυξης μικροβίων και διάφορων οσμών. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στους εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι το αίμα και διάφορες νοσοκομειακές ουσίες όπως το ιώδιο.

Η αγορά ποιοτικών ρούχων είναι μία επένδυση για την οποία δε θα μετανιώσετε, καθώς θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και είναι ρούχα που θα φοράτε για πολλές ώρες κάθε ημέρα.

 

Δείτε τις οδηγίες φροντίδας

Κάθε ιατρική ρόμπα είναι διαφορετική και προκειμένου να παρατείνετε τη διάρκεια ζωή της, θα πρέπει να φροντίσετε να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Έτσι, πολλές ιατρικές ρόμπες δε θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο και μάλιστα σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς κάτι τέτοιο θα χαλάσει το ύφασμά τους.

Αντίθετα, είναι πολλά τα ιατρικά ρούχα όπως οι ρόμπες και τα παντελόνια που καλό θα ήταν να πλένονται σε κρύο νερό προκειμένου να μη χάσουν το χρώμα τους, και να μην αλλοιωθούν. Ακόμη, θα πρέπει να σιδερώνονται μετά από κάθε πλύση για λόγους πρόσθετης απολύμανσης.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ανοιχτό για το κοινό εργαστήριο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος…

19 λεπτά πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο σκάκι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας "Nέο Σχολείο" και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν…

47 λεπτά πριν

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Φιλοσοφία-Τέχνη-Τρόπος ζωής” στο Λυγουριό

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και…

1 ώρα πριν

Το τουρνουά βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου για παιδιά Δημοτικού

Το ετήσιο σχολικό τουρνουά βόλεϊ της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου (ΓΕΝ), για αγόρια και κορίτσια απο…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά" διοργανώνει στο Ναύπλιο, διήμερο…

2 ώρες πριν

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους-Μυκηνών τιμά την προστάτιδά του

O Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την…

3 ώρες πριν