Πολιτισμός

Ο “Καββαδίας” διοργάνωσε μια υπέροχη βραδιά “στου φεγγαριού τ’ αλώνι…”

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» διοργάνωσε ένα μαγευτικό μελωδικό ταξίδι, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, σε μια καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

 

Ο μαέστρος Γρηγόρης Παπαντώνης (πιάνο-πλήκτρα), η Βάλια Μπελίτσου (τραγούδι) και ο Τάσος Γεωργουδιός (κιθάρα-τραγούδι) παρουσίασαν «Στου φεγγαριού τ’ αλώνι…» κλασικά τραγούδια από το χώρο του έντεχνου και των παλιών λαϊκών.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε για δεύτερησυνεχή χρονιά στο παλιό αλώνι (Ρουμπέλι), στο Λυγουριό,σε έναν χώρο με υπέροχη θέα ψηλά στο χωριό και το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Συλλόγου, σιγοτραγουδώντας καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Το μεγαλείο του τοπίου, λουσμένο από το φως της μεγαλύτερης πανσελήνου του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τις  μουσικές αποχρώσεις, μας μετέφεραν μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Ενώ το φινάλε αφιερώθηκε στους ανθρώπους του «Καββαδία» που έχουν φύγει από τη ζωή και ιδιαίτερα στο δάσκαλο Μενέλαο Χατζάκη που αγαπούσε το Σύλλογο και η οικογένειά του μας δώρισε ένα ποσό στη μνήμη του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Γιάννης Γκιόλας με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Τουρλούκη, Ηλίας Μαργιόλας και Κώστας Γαλάνης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.Γιώργος Παύλου, ο Πρόεδρος της επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου (Κ.Ε.Δ.ΕΠ.) Τριαντάφυλλος Κρέτσης,οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Σμυρλή και Χρήστος Μαγγέλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος “Καββαδίας”:

“Ευχαριστούμε πολύ τη Σοφία Κορωνιώτη για την παραχώρηση του χώρου, το μεγάλο χορηγό μας Γιώργο Οψιμούλη και το «All Day Bar-BistroAmadeus»για τη χορηγία και την φιλοξενία, το Δήμο Επιδαύρου,την Κοινότητα Λυγουριού, τις τεχνικές υπηρεσίες και τον Γιάννη Μάρα για τη γενικότερη υποστήριξήτους,τoυς Μιχάλη και Φίλιππο Καλαματιανό για την ηχητική κάλυψη, το «Studio Aisopos»για τη φωτογράφιση και τον Ανδρέα Καλούδη-Mobile zone για την υποστήριξη, καθώς και το ανθοπωλείο «Χριστίνα» για τη διακοσμητική συμβολή.”

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

28 Απριλίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Ερείπια από το σεισμό στην Κόρινθο το 1928, Μπενίτο…

43 λεπτά πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής Το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS),…

3 ώρες πριν

Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι delivery στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας στο…

4 ώρες πριν

Δρέπανο Αργολίδας: Θλίψη στην κηδεία του Δημητρίου Καλλιάνου, πατέρα του βουλευτή

  Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στο Δρέπανο Αργολίδας το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 η κηδεία…

5 ώρες πριν

Τα κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά στο Δημαρχείο Ναυπλίου (βίντεο)

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο ένα όμορφο έθιμο, προάγγελος του αναστάσιμου μηνύματος. Κορίτσια…

7 ώρες πριν

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η εβδομάδα που μας…

9 ώρες πριν