Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο της διασκέδασης και όχι της κερδοφορίας. Οι παίκτες είναι απαραίτητο να παίζουν με όρια και να ξοδεύουν χρήματα που τους περισσεύουν, κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά καλό είναι να επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία. Επίσης, αν σε οποιαδήποτε φάση ο στοιχηματισμός επηρεάζει αρνητικά τη συνολική διάθεση των παικτών ή το πόσο ευχαριστιούνται ένα άθλημα ή μια δραστηριότητα, είναι η στιγμή να κάνουν ένα διάλειμμα και να επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους με τον αθλητικό στοιχηματισμό. Όσον αφορά τώρα στο πρακτικό κομμάτι, υπάρχουν διάφορα στυλ παικτών, από άτομα που κάνουν ενδελεχή έρευνα πριν στοιχηματίσουν, μέχρι άτομα που παίζουν βάσει μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας και από παίκτες που ποντάρουν βάσει ενστίκτου, μέχρι τους λάτρεις των στατιστικών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο μπορεί το ένστικτο να έχει χώρο στο αθλητικό στοίχημα, όχι απαραίτητα για να ωφελήσει τους παίκτες οικονομικά με κέρδη, αλλά και ψυχολογικά, σε ότι αφορά στην καθημερινή τους ζωή.

Δεν υπάρχει κάποια μέθοδος στο στοίχημα που να δουλεύει το ίδιο αποτελεσματικά για όλους τους ανθρώπους. Καμία μέθοδος δεν εξασφαλίζει de facto την επιτυχία, οπότε ο κάθε παίκτης πρέπει να βρει τον τρόπο που τον ευχαριστεί περισσότερο και αν προκύψει και χρηματική ανταμοιβή, προφανώς είναι καλοδεχούμενη. Δεν μπορεί να αποτελεί ρεαλιστικό στόχο η δημιουργία σταθερού εισοδήματος από μια δραστηριότητα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με βασική παράμετρο την τύχη. Το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να στοιχηματίσουμε για αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού και πως δημιουργούνται σχέσεις αγάπης με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φωτογραφίες με τους χαμογελαστούς έφηβους του Διομήδη οι οποίοι κέρδισαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και στα πρόσωπα τους αποτυπώνονται έντονα συναισθήματα χαράς.Πολλά από αυτά τα παιδιά ίσως να μην ασχοληθούν επαγγελματικά με το χαντμπολ, αλλά αυτή η στιγμή θα χαραχτεί με ανεξίτηλα γράμματα στη μνήμη τους.

Μια καλή τακτική για να βρείτε το στοιχηματικό στυλ που σας ταιριάζει είναι να σκεφτείτε πόσο θα μετανιώσετε μια επιλογή αν δεν την κάνετε. Επίσης πολλές φορές, ιδιαίτερα αν είστε οπαδός μιας ομάδας, περιπλέκεται η κατάσταση μεταξύ επιθυμίας και ενστίκτου. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι άνθρωποι δεν είναι καθόλου αντικειμενικοί όταν φορούν τα οπαδικά τους γυαλιά, οπότε ίσως είναι μια καλή συμβουλή να αποφεύγετε τον στοιχηματισμό σε αγώνες της ομάδας που υποστηρίζετε. Σε οποιαδήποτε κατάσταση βέβαια πρέπει να έχετε τα δεδομένα ώστε να αντιμετωπίσετε το θέμα σφαιρικά και να επιλέξετε ένα online casino Ελλαδα, αδειοδοτημένο, ώστε να βρίσκεται σε νόμιμο και ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορείτε να έχετε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, χωρίς να παρασύρεστε εκτός ορίων.

Αν σας φαίνεται χαοτική η πληθώρα επιλογών που παρέχονται για στοιχηματισμό, θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά κάποιους δημοφιλείς τρόπους στοιχηματισμού ώστε να επιλέξετε αυτόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Υπάρχουν άνθρωποι που στοιχηματίζουν μόνο σε γεγονότα με τα οποία έχουν ήδη καθημερινή επαφή ή παρακολουθούν σε τακτική βάση. Αυτή η μέθοδος έχει το πλεονέκτημα ότι ο παίκτης έχει ήδη κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο. Επιπλέον, αρκετά άτομα στοιχηματίζουν σε γεγονότα για τα οποία δεν έχουν κάποια προηγούμενη ενημέρωση και βασίζονται σε στατιστικά και έρευνα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αντικειμενικότητα καθώς δεν υπάρχει καμιά συναισθηματική εμπλοκή. Τέλος, υπάρχουν παίκτες που ποντάρουν βάσει της γενικότερης φιλοσοφίας τους γύρω από ένα άθλημα, για παράδειγμα, παίκτες που ποντάρουν σε υψηλό σκορ στο ποδόσφαιρο γιατί είναι θιασώτες του γρήγορου και δημιουργικού στυλ. Με αυτόν τον τρόπο, αν κερδίσουν, αυτό θα γίνει με τρόπο που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους.

Ανεξάρτητα από το στυλ παιχνιδιού που θα προτιμήσετε, βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να διατηρείτε την ψυχραιμία σας, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες, καθώς τα συναισθήματα σε υπερβολικό βαθμό δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τον στοιχηματισμό, ενώ στην παραμικρή υπόνοια εθισμού απευθυνθείτε γρήγορα στο ΚΕΘΕΑ. Ένστικτο και λογική μπορούν να συνυπάρξουν, απλά πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία. Το ένστικτο μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο προσωπικά πονταρίσματα για τα οποία δε θα μετανιώνετε, δεδομένου ότι υπάρχει η τάση παικτών που ακολουθούν προτάσεις ειδικών και στη συνέχεια μετανιώνουν γιατί οι ίδιοι δε θα στοιχημάτιζαν ποτέ κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διασκεδάζετε και να φεύγετε με αίσθημα ευχαρίστησης και πληρότητας, καθώς η επιτυχία σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη. Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ειδικούς που διατυμπανίζουν με βεβαιότητα τη συνταγή της επιτυχίας και τα σίγουρα μεγάλα κέρδη, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης της τύχης και αυτό άλλωστε είναι που καθιστά γοητευτικό τον αθλητισμό. Αν μπορούσαν όλα να προβλεφθούν με ακρίβεια, η Εθνική μας δεν θα είχε κερδίσει ποτέ το Euro του 2004.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ [email protected]

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (JCB, ΤΣΑΠΑΚΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ...

Οι Άγιοι Θεόδωροι και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (μια πρόταση του Χρ. Πιτερού)

Φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 με το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τους Αγίους Θεοδώρους Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελευθερίας και της πατρίδας...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Γιάννης Γκιόλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνταγματάρχη και βουλευτή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην...

Διήμερο εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο...

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου...

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

Προτείνουμε...