Οικονομία

Με επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης «Argolis Taste Culture»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η παρουσίαση της μελέτης Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο «ArgolisTasteCulture», την Κυριακή 24 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου από το Επιμελητήριο Αργολίδας, στα πλαίσια εκδηλώσεων της 25ης έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο βουλευτής Αργολίδας του  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο  πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Γαβρήλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Μάνια Δεδέα, μέλη  του Διοικητικού  Συμβουλίου του Επιμελητηρίου  Αργολίδας, μέλη της  τουριστικής  επιτροπής της μελέτης  Γαστροτουρισμού και πλήθος εκθετών αλλά και επισκεπτών της έκθεσης.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο σημαντικό και  καινοτόμο αυτό έργο, επισημαίνοντας  την  ανάγκη  στήριξης   και  προβολής  των  τοπικών  προϊόντων κυρίως  από τις τοπικές  επιχειρήσεις, αλλά και την ανάγκη  διασύνδεσης  της  γαστρονομίας  με  τον  πλούσιο  αρχαιολογικό  πλούτο  της  περιοχής  μας.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος-μελετητής Δημοσθένης Μπρούσαλης έκανε μια ανασκόπηση των βημάτων της μελέτης και εξήγησε τον τρόπο με το οποίο θα αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της Αργολικής Γης. Επιπρόσθετα, ανέλυσε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος και τόνισε τις προοπτικές και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο νομός από τη συνεχώς αυξανομένη παγκόσμια τάση για τον Γαστρονομικό Τουρισμό.

Τέλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα της δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας και το νέο Γαστρονομικό Σήμα της μελέτης «ArgolisTasteCulture». Η ψηφοφορία διεξήχθη μέσω GoogleForms το διάστημα 19 έως και 22 Ιουλίου και 700 περίπου πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και επέλεξαν ένα από τα πέντε δοθέντα σήματα που θα ήθελαν να συνοδεύει την ονομασία «Argolis Taste Culture».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο  γνωστός  σεφ Ιάκωβος Απέργης μαγείρευε ζωντανά πρωτότυπες συνταγές  χρησιμοποιώντας  αποκλειστικά  τοπικά προϊόντα  της  Επιδαύρου, θέλοντας έτσι να μας ταξιδέψει με τις γεύσεις του  και  συγχρόνως  οι  επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά παραδοσιακά φαγητά  μαγειρεμένα από γυναίκες κατοίκους της Επιδαύρου, οι οποίες με χαρά παρουσίασαν τα πιάτα τους και μοιράστηκαν με τον κόσμο τις νόστιμες και ιδιαίτερες συνταγές τους.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

3 ώρες πριν

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για…

5 ώρες πριν

Πασχαλινές ευχές από τον γεωπόνο Αναστάσιο Πλατή

Πασχαλινές ευχές από τον Αναστάσιο Πλατή Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει…

10 ώρες πριν

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα…

11 ώρες πριν

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο (δύο βίντεο)

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο Βίντεο από την Aylon Film Archives Βρισκόμαστε…

16 ώρες πριν

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω… εθνικού δανείου

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω... εθνικού δανείου τoυ Tάκη Κατσιμάρδου, από…

18 ώρες πριν