Κοινωνία

Φωτιά από έκρηξη σε ταχύπλοο στο Τολό • Δύο γυναίκες τραυματίες • Τι αναφέρει το Λιμενικό

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23/7 σε ταχύπλοο μήκους 6 μέτρων το οποίο βρισκόταν στα ανοιχτά του λιμανιού του Τολού. Σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα από το Άργος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε έπειτα από έκρηξη στη μηχανή του σκάφους και γρήγορα επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο σκάφος με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Οι επιβαίνοντες μετά την έκρηξη πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυλλέχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη. Τραυματίεςς με εγκαύματα είναι δύο γυναίκες οι οποίες με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Οι ψαράδες της περιοχής δεν πλησίασαν το ταχύπλοο άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς στο ντεπόζιτό του βρίσκονταν τουλάχιστον 200 λίτρα με καύσιμα και υπήρξαν φόβοι για νέα έκρηξη.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Τ/Χ σκάφος ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Λ.Ν. 1999, που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τολού και νησίδας ”ΡΟΜΒΗ”.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Δ σκάφος ”ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ” Τ. Ναυπλίου 28, το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν.Π. 99, με επιβαίνοντες στελέχη στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Σ.Ν. 290.

Στο εν λόγω Τ/Χ σκάφος επέβαιναν τέσσερις (04) ημεδαποί, οι οποίοι αρχικά εγκατέλειψαν το σκάφος και στη συνέχεια περισυνελέγησαν από το ”ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΥΟ” και μεταφέρθηκαν στη στεριά. Δύο (02) εκ των ανωτέρω επιβαινόντων διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Το ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” προς τη νησίδα ”ΚΟΡΩΝΗΣΙ”, ενώ στη συνέχεια κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου…

1 ώρα πριν

Ο …πρωτάρης Παναργειακός – Iστορικές στιγμές των «Λύκων»

Ο ...πρωτάρης Παναργειακός - Iστορικές στιγμές των «Λύκων» (έρευνα του Κυριάκου Παναγιωτόπουλου) Μια ιδιαίτερα αξιόλογη…

7 ώρες πριν

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη Τον αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου, ετών 90,…

8 ώρες πριν

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

19 ώρες πριν

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για…

22 ώρες πριν

Πασχαλινές ευχές από τον γεωπόνο Αναστάσιο Πλατή

Πασχαλινές ευχές από τον Αναστάσιο Πλατή Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει…

1 ημέρα πριν