Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Δήμο Ερμιονίδας: Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι…

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας απαντώντας στην ανακοίνωση του αντιδήμαρχου Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι…

Αυτό ταιριάζει στη περίπτωση της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας και του εκλεκτού της εκπροσώπου Αντιδημάρχου Καθαριότητας ,Κου Γιώργου Πιτσά.

Ο εν λόγω Αντιδήμαρχος με την απο 16/7/2022 δημόσια ανακοίνωση του ,βάλει ευθέως και προκλητικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς,προσωπική εμπάθεια και ασύστολα ψεύδη κατά της αντιπροσωπείας συνδικαλιστών που επισκέφτηκε χώρους εργασίας του Δήμου ,μετά απο πρόσκληση των εργαζομένων.Επίσκεψη που κατά πάγια τακτική της η ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποιεί σε Δήμους,μετά απο αίτημα των συλλόγων τους ,προκειμένου να έχει απο κοντά γνώση των συνθηκών εργασίας και των προβλημάτων των Υπηρεσιών,συμβάλλοντας έτσι πιο άμεσα στην επίλυση τους ,με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων ,τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Ενόχλησε όπως φαίνεται(άραγε γιατί?) τον Κο Πιτσά η συγκεκριμένη (καθ´όλα θεσμική) συνδικαλιστική επίσκεψη ,απο την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας(ΣΕΤΑ) συνάδελφο Τσατσούλη Ευαγγελία ,τον Β´Αντιπρόεδρο του ΣΕΤΑ (και υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του συγκεκριμένου Δήμου ) συνάδελφο Γιώργο Κουντουριανό κι εμένα ως Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μέχρι και την συνδρομή της Αστυνομίας ζήτησε (αλλά άκαρπη η προσπάθεια)προκειμένου να μας επιτρέψει την συνάντηση και επικοινωνία με το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας,ενέργεια που μαρτυρά την ενόχληση του για την παρουσία της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας στους χώρους εργασίας.Η συγκεκριμένη αντίδραση και η όλη του στάση, μας πηγαίνει σε άλλες εποχές της Αυτοδιοίκησης ,τότε που κάποιοι θεωρούσαν τον Δήμο και την πόλη τσιφλίκι τους, τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις ιδιοκτησία τους και τους εργαζόμενους «δουλικά τους».

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο σημερινός αιρετός (ως παλαιός κοτζαμπάσης ) πέραν του ότι μοιάζει περισσότερο με δελτίο συμβάντων και αστυνομικό ρεπορτάζ ,στερείται σοβαρότητας και επιχειρημάτων και βρίθει ανακριβειών και ψεμμάτων.Η προσπάθεια του (απολογητική)να αναδείξει τον Δήμο και τις υπηρεσίες του ως εθνικό πρότυπο στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας,δοκιμάζει την θεσμική πραγματικότητα και την νοημοσύνη όλων.Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει γενικόλογα και γραπτώς ,διαψεύδεται τόσο απο την καθημερινή εμπειρία των εργαζομένων όσων και της δικής μας επιτόπιας εικόνας(άραγε γιατί αντέδρασε στη φωτογράφηση αυτών των «ιδανικών» χώρων εργασίας? ).Εξ´αλλου την «άψογη» αυτή εικόνα (και) στο Αμαξοστάσιο ( με τα lux εξωτερικά WC,τους πολυτελείς χώρους αναμονής,με τα υποτυπώδη αποδυτήρια και τις ανύπαρκτες ντουζιέρες …) μπορεί να τα διαπιστώσει και η Επιθεώρηση Εργασίας,όποτε αξιωθεί να ελέγξει …( παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχει δεχθεί).

Σχετικά με το μέγα ατόπημα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας για την απαξιωτική αναφορά του περί «εργατοπατέρων» ,του δηλώνουμε ότι ο συγκεκριμένος και παλαιάς κοπής χαρακτηρισμός (που υπήρξε κατά καιρούς εύκολη καραμέλα στα στόματα πολλών αφεντικών και συστημικών όταν θίγονταν τα συμφέροντα τους) ,ουδόλως μας αγγίζει.Η καθημερινή παρουσία και δράση μας στους εργασιακούς χώρους και στους κοινωνικούς αγώνες (που φαίνεται ότι ενοχλεί μέχρι και στην Ερμιόνη…)και οχι η γραφειοκρατική καθήλωση μας στις καρέκλες και στα γραφεία ,είναι αυτή που μας έχει καταξιώσει στην συνείδηση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ως μάχιμα και οχι γραφειοκρατικά συνδικαλιστικά όργανα και ως εργαζόμενοι με ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους/σες και τις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούμε απρόσκοπτα ,τον χαρακτηρισμό περί εργατοπατέρων τον αντεπιστρέφουμε αναφανδόν στούς εμπνευστές της με αυτόν του ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΑΤΕΡΑ!

ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΑΤΕΡΑΣ είναι ο πιο ακριβής χαρακτηρισμός για τον συντάκτη της Ανακοίνωσης και ταιριάζει απόλυτα την Δημοτική Αρχή που υπηρετεί.Μια Δημοτική Αρχή που ειδικά στο θέμα των εργολαβιών και των αναθέσεων (και όχι στις εργασιακές συνθήκες ),τείνει πραγματικά να γίνει το εθνικό πρότυπο.

Δήμος «Εργολαβοπατέρας»,που με την πολιτική και τις επιλογές του, επιδιώκει να εργολαβοποιήσει με τις αναθέσεις (που γεννούν άλλες αναθέσεις) τις λειτουργίες του Δήμου.Ο λαλίστατος κατά τα άλλα Κος Πιτσάς ,στην καταγγελτική του δήλωση κατά των συνδικαλιστικών ,δεν λέει κουβέντα για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των ζωτικών δημοτικών υπηρεσιών,ούτε λέξη για τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού,κιχ για 8μηνες συμβάσεις,αλλά και τσιμουδιά για την επιλογή της Διοίκησης για μετακίνηση υπαλλήλου της 3Κ,(εργάτριας καθαριότητας) σε διοικητική θέση (που εξακολουθεί να λαμβάνει το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα).Ενέργεια της Διοίκησης που «βγάζει μάτια» και συμβολικά δείχνει την βούληση για συνειδητή υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας,προκειμένου να προκύψει ευκολότερα η αναγκαιότητα της εργολαβικής λύσης.

Όλα αυτά και άλλα ,σκοπίμως αποσιωπώνται απο την Δημοτική Αρχή και τον Αντιδήμαρχο φερέφωνο της.Αδιάψευστα γεγονότα και αλήθειες που εκθέτουν την Διοίκηση και που αναδείξαμε με την επίσκεψη μας,παρουσία των συναδέλφων μας εργαζομένων και που μας δεσμεύουν να παλέψουμε μαζί τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και δημοκρατία στους χώρους δουλειάς ,για άμεση και επαρκή στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών,για αποτροπή της πλήρους εργολαβοποίησης του Δήμου!

Με αφορμή την κουτοπόνηρη σκέψη του «ανασφαλούς» Αντιδημάρχου, που προσπαθεί να συνδέσει την επίσκεψη μας με τοπικές δημοτικές προεκλογικές σκοπιμότητες,στέλνουμε το μήνυμα όχι μόνο στο Δήμο Ερμιονίδας αλλά και σε όλη τη Δημοτική Επικράτεια ότι ως ΠΟΕ ΟΤΑ και ως Σύλλογοι, απο θέση αρχής δεν θα μπούμε σε κανένα μικροκομματικό και δημοτικό- πολιτικό παιχνιδάκι.
Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα κλείνουμε τα μάτια στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία ,την αντεργατική στάση και την υπονόμευση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Δήμων για όσους αιρετούς το τολμήσουν.Αυτοί θα μας έχουν πάντα απέναντι.Προεκλογικά ,εκλογικά και μετεκλογικά!

Και για του λόγου το αληθές ,υπάρχουν Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές που μπορούν να τους το επιβεβαιώσουν!”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...