Οικονομία

Παρουσίαση της μελέτης Γαστρονομικού Τουρισμού από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στην Παρουσίαση Μελέτης Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο «ArgolisTaste Culture – Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, στα πλαίσια της 25ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά παραδοσιακά κεράσματα καθώς και νέες πρωτότυπες συνταγές από chef που θα μαγειρεύει εκείνη τη στιγμή (livecooking), χρησιμοποιώντας προϊόντα της Επιδαύριας Γης στα πλαίσια του γαστρονομικού EVENT που συνοδεύει την εκδήλωση.

Παράλληλα ο υπεύθυνος – μελετητής κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, θα παρουσιάσει την «εικόνα» της Αργολίδας και των περιοχών της, καθώς και την προσπάθειά της να «προσκαλέσει – προκαλέσει» με τις τοπικές της γεύσεις , τους επισκέπτες που στοχεύει σε όλο τον κόσμο.

Τα τρία θεμελιώδη σημεία της Νέας Γαστρονομικής Ταυτότητας του Σήματος και της Εικόνας είναι :

  1. Το Εμπορικό Όνομα (Brand name), με το οποίο θα “συστήνεται” η Αργολίδα στον διεθνή επισκέπτη, «ARGOLIS taste culture» (Κουλτούρα γεύσης της Αργολίδας, Αργολική γευστική κουλτούρα),
  2. Το  Όραμα (Brand Vision), είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης της νέας μάρκας και η προσφορά της προς τον επισκέπτη, «Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας, δυνατό σημείο αναφοράς αυθεντικών εμπειριών γαστρονομίας, σε όλο τον κόσμο!»,
  3. Η Υπόσχεση της μάρκας (Brand promise), είναι η δέσμευση προσφοράς γεύσης και απόλαυσης της Αργολίδας, «Enjoy true Argolis cuisine, with all your senses» (Απολαύστε την αυθεντική Αργολική κουζίνα, με όλες τις αισθήσεις)

Η εν λόγω προσπάθεια οπτικοποιείται μέσω του Νέου BrandName& Νέου Γαστρονομικού Σήματος για την Τουριστική Γαστρονομική Ταυτότητα της Αργολίδας και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως σήμα κατατεθέν όλων των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος Φώτιος Δαμούλος

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Δείτε πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος Ο προηγούμενος ναός του Αγίου…

2 ώρες πριν

Στη δημοσιότητα το προσκλητήριο γάμου Στέφανου Κασσελάκη-Τάιλερ Μάκμπεθ

Στη δημοσιότητα παρουσιάστηκε το προσκλητήριο του γάμου Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ που θα διεξαχθεί…

3 ώρες πριν

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί για τον “Μάη Νικόλα”

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί Με την ευκαιρία της εορτής του "Μάη Νικόλα", ο…

4 ώρες πριν

Ευχαριστίες στους δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου και Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών

δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών O Δήμος Άργους-Μυκηνών έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες…

6 ώρες πριν

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας Η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη και…

7 ώρες πριν

Μεγάλη επιτυχία η 6η θέση για την Ακαδημία του Αριστέα Άργους στο “Elite Neon” στην Αθήνα

Ακαδημία του Αριστέα Άργους στο "Elite Neon" Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης από…

8 ώρες πριν