Τάσεις

Οι καλύτερες ιδέες για να διακοσμήσεις το νέο σου σπίτι

Μετακόμισες πρόσφατα και θέλεις να διακοσμήσεις το διαμέρισμα σου; Σίγουρα, το να επιλέξεις στυλ θες να έχει το νέο σου σπίτι δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις βιαστικά και άκριτα. Αν δεν προσέξεις, πολύ πιθανόν το τελικό αποτέλεσμα να μην σε αντιπροσωπεύει και να οδηγηθείς σε σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Στην εποχή μας, τίποτα από τα δύο δεν  περισσεύει για αυτό θα πρέπει να έχεις το νου σου. Παρακάτω, θα δεις κάποιες συμβουλές για το πως να κινηθείς από τα μεγάλα, μέχρι τα μικρά του εγχειρήματος.

  1. Προετοιμασία

Έχεις ήδη αγοράσει, ή ακόμη και νοικιάσει, το νέο σου σπίτι και νιώθεις ενθουσιασμένος. Κατανοητό και λογικό. Μην βιαστείς, όμως, να πας να αγοράσεις έπιπλα, ριχτάρια https://www.tsarouhis.gr/21-%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82 ,  κουρτίνες σαλονιού https://www.tsarouhis.gr/content/10-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82, κρεβάτι κλπ. χωρίς να έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Πρώτα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις του κάθε χώρου του σπιτιού σου, ώστε να έχεις μια ιδέα στο τι έκταση έχεις διαθέσιμη να καλύψεις. Μην πάρεις, για παράδειγμα, έναν καναπέ ο οποίος δεν χωράει στον διαθέσιμο χώρο ή δεν αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. Αφού καταλάβεις που να κυμανθείς, επέλεξε το στιλ το οποίο θα ακολουθήσεις. Θες κλασικό, industrial, μινιμαλιστικό; Απλά, να έχεις υπόψιν την μεγάλη εικόνα.

 

  1. Επίπλωση

Έχοντας κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, έρχεται και η ώρα να επιλέξεις τα έπιπλα του σπιτιού σου. Εφόσον το σπίτι είναι καινούριο έχεις την απόλυτη ευκαιρία να εκφραστείς δημιουργικά. Αν το budget σου το επιτρέπει, μην καταφύγεις απλά στις πιο οικονομικές επιλογές, αλλά δώσε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα. Ακόμα, φρόντισε τα έπιπλα σου, πέρα από το να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, να μιλούν από μόνα τους για την προσωπικότητα σου.

 

  1. Παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Είναι σε κάθε δωμάτιο και απαιτούν τη φροντίδα σου! Αν θέλεις ο χώρος να δείχνει μεγαλύτερος, επίλεξε κουρτίνες σαλονιού που θα ξεκινάνε όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται και ακουμπάνε στο πάτωμα. Στα δωμάτια που οι κουρτίνες δεν σε βολεύουν πολύ λόγω έλλειψης χώρου, προτίμησε ρολοκουρτίνες που είναι εύχρηστες και μοντέρνες.

 

  1. Πίνακες και φωτογραφίες

Μην αφήνεις τους τοίχους άδειους και ψυχρούς. Κρέμασε κάποιους πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες αγαπημένων σου και δικές σου, ώστε να σπάσεις την μονοτονία. Έτσι, θα δώσεις και μια πιο προσωπική πινελιά στην διακόσμηση σου, η οποία είναι απαραίτητη.

 

  1. Υπνοδωμάτιο

Χωρίς ύπνο δεν έζησε ποτέ κανείς. Βάψε τους τοίχους με ένα ανοιχτό παλ χρώμα και πάρε ένα άνετο κρεβάτι για να χαλαρώνεις. Τοποθέτησε το κρεβάτι να κοιτάζει προς το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα αν είναι δυνατόν. Θα δεις ότι τόσο ο ύπνος όσο και το πρωινό ξύπνημα, θα είναι πιο ευχάριστα.

Εφόσον έκανες το νέο βήμα στη ζωή σου πρέπει να φροντίσεις να το απολαύσεις και να το συντηρήσεις τώρα.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο (δύο βίντεο)

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο Βίντεο από την Aylon Film Archives Βρισκόμαστε…

7 ώρες πριν

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω… εθνικού δανείου

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω... εθνικού δανείου τoυ Tάκη Κατσιμάρδου, από…

8 ώρες πριν

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση Με κάθε λαμπρότητα, οι ορθόδοξοι χριατιανοί γιόρτασαν την…

14 ώρες πριν

5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

5 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνα: Η Ανάσταση του Κυρίου Κυριακή 5 Μαΐου 2024: Άγιο…

17 ώρες πριν

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος Με σεβασμό και κατάνυξη, στις 10 το βράδυ…

19 ώρες πριν

Απίστευτο ατύχημα στην Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)

Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας Ατύχημα σημειώθηκε στο ιστορικό δημαρχείο της Κέρκυρας, το πρωί του Μεγάλου…

21 ώρες πριν