Κοινωνία

Πώς να αποφύγετε τα ατυχήματα με κλαρκ

Τα κλαρκ, ή αλλιώς περονοφόρα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά μηχανήματα για τη σωστή λειτουργία μιας επιχείρησης. Ωστόσο, αν και χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά, ενέχει πάντοτε ο κίνδυνος κάποιου τραυματισμού. Όσο τεχνολογικά εξελιγμένα και να είναι, απαιτούν προσοχή ως προς τον χειρισμό τους.

Οι ειδικοί μηχανημάτων διαχείρισης αποθήκης και συστημάτων αποθήκευσης από την Kolibioti Group μας ενημερώνουν για τα σημεία στη χρήση και φροντίδα των κλαρκ που θα πρέπει να δοθεί προσοχή.

 

Διαρκής εκπαίδευση των χειριστών

Ένας χειριστής θα πρέπει να διαθέτει άδεια για τη χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων με ισχύ μεγαλύτερη των 10 kW. Ωστόσο, μόνο αυτό δεν αρκεί. Οι χειριστές θα πρέπει να εκπαιδεύονται διαρκώς για την ασφαλή χρήση τους. Επιπλέον, είναι σημαντική η συχνή εξάσκηση των χειριστών, ώστε να έχουν καλύτερη επίγνωση σχετικά με την εκτίμηση χώρου και των περιθωρίων.

Μείωση της υπερφόρτωσης των μηχανημάτων

Όλα τα κλαρκ είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να “σηκώσουν” φορτίο μέχρι ένα συγκεκριμένο βάρος. Αν το φορτίο αυτό ξεπεράσει αυτό το βάρος, ενέχει ο κίνδυνος ανατροπής του μηχανήματος. Για να αποφύγετε αυτού του είδους τα ατυχήματα, των οποίων οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες, τοποθετήστε διαγράμματα φόρτωσης σε σημεία που θα είναι ορατά από όλους. Όλοι οι χειριστές θα πρέπει να γνωρίζουν τα όρια αντοχής βάρους, ώστε να αποφύγουν πιθανές δυσάρεστες συνέπειες.

Καθαρή και οργανωμένη αποθήκη

Μια καθαρή και οργανωμένη αποθήκη αποτελεί τη βάση για μια ασφαλή αποθήκη. Η κατασκευή ειδικών γραμμών και διαδρόμων για την κυκλοφορία των διαφόρων μηχανημάτων της όχι μόνο ενισχύει την καλή λειτουργία της αποθήκης, αλλά βοηθά και τους χειριστές να κινούνται στο χώρο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγουν πιθανές προσκρούσεις ή απότομες κινήσεις. Επιπλέον, η καλή ορατότητα των χειριστών, αλλά και των υπόλοιπων υπαλλήλων είναι απαραίτητη για κάθε είδους εργασία. Επομένως, καλό είναι να φροντίσετε για τον καλό φωτισμό της αποθήκης.

Ενίσχυση μηχανισμών ασφαλείας

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι σημαντική η δημιουργία μιας αποθήκης που θα είναι ασφαλής και θα ενισχύει την ορατότητα και την ευχάριστη εργασία των εργαζομένων. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση blue light μπροστά και πίσω από τα κλαρκ, θα υποδεικνύει στους πεζούς για την έλευση αυτών των ανορθωτικών μηχανημάτων. Ακόμη, η τοποθέτηση καθρεπτών στις γωνίες των διαδρόμων, θα βελτιώσει την ορατότητα τους.

Καλή συντήρηση των κλαρκ

Οι έλεγχοι ρουτίνας  των κλαρκ θα πρέπει να γίνονται πριν ένας χειριστής ξεκινήσει τη βάρδια του. Τι περιλαμβάνει αυτός ο έλεγχος; Πιθανές διαρροές (καυσίμων, λάδι κινητήρα, ψυκτικού του ψυγείου), την καλή κατάσταση των ελαστικών και τις ζώνες κινητήρα. Σε περίπτωση που βρεθούν ζητήματα, συνίσταται η μηχανική επισκευή τους. Επιπλέον, το τακτικό τους service προλαμβάνει την εμφάνιση όλων των παραπάνω ζητημάτων.

Προσοχή στην ταχύτητα

Η υψηλή ταχύτητα, η κακή φόρτωση και εκφόρτωση των φορτίων μπορούν να οδηγήσουν στην ανατροπή ενός κλαρκ. Θέστε ένα όριο ταχύτητας στην αποθήκη σας και βεβαιωθείτε ότι οι χειριστές το τηρούν. Επιπλέον, οι παλέτες θα πρέπει να στοιβάζονται ομοιόμορφα για τη σωστή κατανομή ύψους και βάρους.

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Γέμισε μοτοσικλέτες και ροκ μουσική το κέντρο του Άργους

Μοτοσικλέτες και ροκ μουσική στο κέντρο του Άργους Περίπου διακόσιοι μοτοσικλετιστές αλλά λκαι πλήθος κόσμου…

3 ώρες πριν

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

12 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

17 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

19 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

20 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

22 ώρες πριν