Τάσεις

Βιτρίνες τροφίμων: Πλήρης οδηγός και συμβουλές για να επιλέξετε την κατάλληλη

Η βιτρίνα των τροφίμων σας αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σας όπλα για να κερδίσετε τον καταναλωτή και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Οι βιτρίνες τροφίμων για την παρουσίαση των προϊόντων σε ένα κατάστημα εστίασης αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας, αφού οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για την πρώτη εικόνα που θα πάρει ο πελάτης, κάνουν τα προϊόντα σας να δείχνουν εντυπωσιακά ενώ τα διατηρούν και στη σωστή θερμοκρασία. Πολλοί νέοι καταστηματάρχες αναρωτιούνται “ποια βιτρίνα να επιλέξω για τα προϊόντα μου;”. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις ιδανικές βιτρίνες τροφίμων που πληρούν όλες Τία προδιαγραφές και θα εντυπωσιάσουν τον κάθε υποψήφιο πελάτη και θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε βιτρίνα τροφίμων; Ας δούμε μαζί παρακάτω:

 

1. Κατάλληλες Θερμοκρασίες

Ψυχόμενες βιτρίνες

Ανάλογα με τα τρόφιμα που θέλετε να παρουσιάσετε θα πρέπει να επιλέξετε ψυχόμενες βιτρίνες με το ιδανικό κλίμα. Αν πρόκειται για κρύα προϊόντα που χρειάζονται συντήρηση, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε μία ψυχόμενη βιτρίνα με εύρος θερμοκρασίας ανάλογο των αναγκών σας. Γενικώς θα βρείτε ψυγεία βιτρίνες με θερμοκρασίες από 0°C έως 12°C. Ωστόσο τις περισσότερες περιπτώσεις το εύρος 2°C – 8°C, αποτελεί την ιδανική θερμοκρασία για τα περισσότερα τρόφιμα, όπως για τη συντήρηση ποτών, γαλακτοκομικών, φρούτων κ.α. ενώ για τα ψάρια θα βρείτε και ειδικές βιτρίνες ψαριών (ψαριέρες).

Στις ψυχόμενες βιτρίνες θα πρέπει ανάλογα με τα τρόφιμα που σας ενδιαφέρει να συντηρήσετε να επιλέξετε και τύπο ψύξης. Υπάρχουν βιτρίνες με βεβιασμένη ψύξη με αέρα, που χρησιμοποιούνται συχνά σε προϊόντα αρτοποιίας και υπάρχουν και βιτρίνες με στατική ψύξη, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ωμά κρέατα, θαλασσινά και σαλάτες.

 

Θερμαινόμενες  βιτρίνες

Αντίθετα, αν θέλετε να διατηρήσετε ζεστά τα τρόφιμα που διαθέτετε, τότε χρειάζεστε θερμαινόμενες βιτρίνες με κυκλοφορία θερμού αέρα και θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 0°C-90°C. Η ιδανική θερμοκρασία της βιτρίνας που θα επιλέξετε εξαρτάται από τα τρόφιμα που θέλετε να διατηρήσετε. Για παράδειγμα στις θερμαινόμενες βιτρίνες, τα σφολιατοειδή πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία περίπου 60°C ενώ τα μαγειρεμένα φαγητά πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 80°C.

 

2. Σωστό Μέγεθος

Όταν επιλέγετε βιτρίνα τροφίμων, το μέγεθος είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να σας απασχολήσει. Βεβαιωθείτε ότι η βιτρίνα που θα αγοράσετε θα χωράει όλα όσα χρειάζεται και θα καταλαμβάνει το χώρο που διαθέτετε. Θα πρέπει να κάνετε μία ακριβή εκτίμηση για το πόση χωρητικότητα θα χρειαστείτε μέσα στη βιτρίνα καθώς και το πόσο χώρο θέλετε να καταλαμβάνει στο κατάστημα σας. Πολλές φορές μία μικρή βιτρίνα – ψυγείο είναι αρκετή για να προβάλλετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρει και να διατηρήσετε περισσότερα τεμάχια από το κάθε προϊόν στο ψυγείο.

 

3. Κρύσταλλα βιτρίνας

Οι βιτρίνες με γυαλί χαρίζουν πλήρη ορατότητα των προϊόντων στους πελάτες, είναι όμορφα, ανθεκτικά και ευέλικτα. Το γυαλί της βιτρίνας που θα επιλέξετε καλό είναι να είναι ανθεκτικό σε κρούσεις και στο τρίψιμο (π.χ. securit) και εύκολο στην καθαριότητα. Αν οι βιτρίνες σας αφορούν σε self service, θα προτιμήσετε τα συρόμενα τζάμια. Αν πάλι χρησιμοποιείτε μόνο εσείς τις βιτρίνες για να επιλέξετε προϊόντα που θα πουλήσετε, τότε μπορείτε να επιλέξετε βιτρίνα με ανοιγόμενο τζάμι προς τα πάνω ή στο πλάι.

 

4. Επιδαπέδια ή επιτραπέζια

Το αν θα επιλέξετε επιδαπέδια ή επιτραπέζια βιτρίνα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάταξη του χώρου του καταστήματος στον οποίο θέλετε να την τοποθετήσετε. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τη βιτρίνα πάνω σε κάποιο πάγκο ή τραπέζι, τότε χρειάζεστε επιτραπέζια βιτρίνα τροφίμων. Εάν δεν υπάρχει κάποια βάση για τη βιτρίνα σας, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μία επιδαπέδια επαγγελματική βιτρίνα τροφίμων.

 

5. Στυλ, Φωτισμός και Ομορφιά

Ένας από τους σκοπούς της βιτρίνας τροφίμων είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του πελάτη και να του δώσει μία καλή πρώτη εντύπωση. Έτσι, δεν είναι υπερβολή να θέλετε να επιλέξετε μία βιτρίνα κομψή και μοντέρνα για την πιο ελκυστική έκθεση των προϊόντων σας. Για παράδειγμα μία βιτρίνα ειδικά για σούσι όπως αυτή, θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με μία απλή ανοξείδωτη βιτρίνα. Ακόμη, θα μπορέσετε να επιλέξετε το στυλ της βιτρίνας που σας αρέσει και σας βολεύει ανάμεσα σε κάθετες, οριζόντιες, με καμπύλες ή με γωνίες.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να δώσετε έμφαση στον επαρκή, σωστό και όσο το δυνατόν καλύτερο φωτισμό των προϊόντων ενώ μην παραλείψετε να επιλέξετε σύστημα φωτισμού τελευταίας γενιάς L.E.D., για μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος της βιτρίνας σας.

 

6. Ράφια βιτρίνας

Ακόμη, έχει μεγάλη σημασία να επιλέξετε βιτρίνα τροφίμων με τα σωστά ράφια έτσι ώστε να είναι πάντα ορατά τα προϊόντα σας και να μην κρύβονται πίσω από άλλα. Ένα πολυεπίπεδο ψυγείο – βιτρίνα θα μεγιστοποιήσει τον κατακόρυφο χώρο και την ορατότητα του πελάτη στα τρόφιμα σας. Τα ράφια από μέταλλο συνήθως προτιμούνται για είδη κρέατος και ντελικατέσεν, ενώ το γυαλί είναι ιδανικό για φούρνους.

 

Στο GrillMarket.gr θα βρείτε βιτρίνες τροφίμων ανώτερης ποιότητας που καλύπτουν κάθε ανάγκη, σε οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε στο 2102206956 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

 

Διαβάστε επίσης:

Επαγγελματικά ψυγεία: Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων: Ποια είναι τα ασύγκριτα πλεονεκτήματά τους

Επαγγελματικοί φούρνοι: Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

11 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

15 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

18 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

19 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

21 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

22 ώρες πριν