Τι χαρακτηριστικά έχουν οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας;

Οι πόρτες ασφαλείας αποτελούν σημαντικό κομμάτι για ένα σπίτι, καθώς δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας, ενώ προστατεύουν από εισβολείς. Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα της επιλογής, η απόφαση απαιτεί μεγάλη προσοχή. Ποιες είναι οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας; Ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για την τελική σας επιλογή;

Ασφάλεια με πιστοποίηση

Μια πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να έχει πιστοποίηση αντιδιάρρηξης, έτσι ώστε ο καταναλωτής να είναι βέβαιος ότι θα είναι ασφαλής στο σπίτι του. Αυτή η πιστοποίηση έχει βαθμίδες από το 1 έως το 6. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα επίπεδα ασφαλείας, με βάση διεθνείς προδιαγραφές.

Θωράκιση

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχουν οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας είναι η θωράκιση τους. Η θωράκιση διαθέτει 2 τύπους, τη μονή και τη διπλή. Στη μονή θωράκιση, η πόρτα διαθέτει  μια μονοκόμματη σκάφη για την εξωτερική πλευρά της πόρτας, ενώ στο εσωτερικό τμήμα της, 1-3 νεύρα. Αντίθετα, στη διπλή θωράκιση, ενώ στην εξωτερική πλευρά η σκάφη μένει μονοκόμματη, στο εσωτερικό της διαθέτει περισσότερα από 3 νεύρα, σύστημα θερμομόνωσης και ηχομόνωση. Επιπλέον, χάρη σε ένα πρόσθετο τμήμα μετάλλου, είναι περισσότερο ανθεκτική, χαρίζοντας μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας.

 

Υλικό κατασκευής

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που λειτουργεί ως παράγοντας επιλογής δεν είναι άλλος από το υλικό κατασκευής της πόρτας. Ανάμεσα στις πιο ανθεκτικές επιλογές είναι ο χάλυβας και το αλουμίνιο. Φυσικά, ο χάλυβας αποτελεί πιο ανθεκτική επιλογή σε σχέση με το αλουμίνιο. Ωστόσο, είναι πιο επιρρεπές στη διάβρωση. Για τον λόγο αυτό, σε περίπτωση επιλογής μιας πόρτας ασφαλείας με βάση το αλουμίνιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχει πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι, για την επιβεβαίωση της μέγιστης προστασίας.

 

Κλειδαριά

Η κλειδαριά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα στις πόρτες ασφαλείας, καθώς χαρίζουν μεγάλη προστασία απέναντι σε κάποια διάρρηξη. Καθώς υπάρχουν πολλοί τύποι κλειδαριών στην αγορά, θα πρέπει η κλειδαριά της επιλογής σας να πληροί κάποια στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση ενός πιστοποιημένου κυλίνδρου προστασίας, αλλά και defender, δηλαδή η προστασία του κυλίνδρου.

 

Εγγύηση

Όπως σε πολλές συσκευές και προϊόντα διατίθεται μια εγγύηση για την καλή τους λειτουργία, το ίδιο ισχύει και για τις καλύτερες πόρτες ασφαλείας. Η εγγύηση μπορεί να έχει διάρκεια λίγων έως και αρκετών ετών. Φυσικά, δε θα πρέπει να μείνετε μόνο εκεί. Πριν ολοκληρώσετε την απόφαση της εγγύησης θα πρέπει να γνωρίζετε αναλυτικά τις βλάβες που καλύπτει.

 

Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας

Όσο σημαντική είναι η επιλογή μιας ποιοτικής πόρτας ασφαλείας, άλλο τόσο είναι και η τοποθέτηση της. Το προσωπικό που θα κάνει την τοποθέτηση θα πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένο για τη σωστή τοποθέτηση, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

Επιλογή εταιρείας

Μια εταιρεία επιλογής πόρτας ασφαλείας θα πρέπει να είναι καλός γνώστης του αντικειμένου, αλλά και να αποπνέει εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον για την ασφάλεια σας. Ακόμη, πριν την τελική απόφαση, θα πρέπει να γνωρίζετε τι υπηρεσίες συντήρησης προσφέρει η εταιρεία, αλλά και επιπλέον παροχές για επισκευές τυχόν βλαβών.

Στο Pagonas Home διατίθενται οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας, με βάση όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές τόσο για ασφάλεια, όσο και για την επίτευξη ενός άρτια αισθητικού αποτελέσματος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Διακοπή ρεύματος το πρωί της Παρασκευής 12/8, σε πολλές περιοχές της Αργολίδας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, από τις 6.30 έως τις 6.50 το πρωί, θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω περιοχές λόγω...

Για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη (γράφει ο Βασίλης Δωροβίνης)

Με την οριστική αναχώρηση του Οδυσσέα φεύγει ένας από τους εναπομένοντες ελάχιστους λόγιους του Άργους. Ένας Κρητικός που αφομοιώθηκε τόσο, όχι μόνο με την κοινωνική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ποιοι δήθεν πέφτουν από τα «σύννεφα» με το θέμα των υποκλοπών; (γράφει ο Θαν. Κολιζέρας)

Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής...

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ… (γράφει ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης)

Άρθρο του Λεωνίδα Ζ. Κουτσογιάννη, οικονομολόγου-μελετητή, πρώην γραμματέα ανασυγκρότησης...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου...

“Μπροστά στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις αγώνας για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς”

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας Την ώρα...

Τι είναι η αντλία θερμότητας και ποια τα πλεονεκτήματα της

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μία ολοένα και πιο δημοφιλή...

Προτείνουμε...