Κοινωνία

Όταν η καρδιά δημιουργεί

Γράφει η Αγγελική Φίλη

Αναμφισβήτητα ζούμε σε καιρούς στρεσογόνους. Τρέχεις να προλάβεις ένα σωρό υποχρεώσεις: επαγγελματικές, οικονομικές, κοινωνικές. Έχεις βάλει τη ζωή σου στον αυτόματο πιλότο και επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο ζωής. Και όλο αυτό συνοδεύεται από άγχος, στρες, φόβο και ένα σωρό άλλο αρνητικά συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνει το βράδυ και εσύ να αισθάνεσαι εξαντλημένος ψυχικά και σωματικά.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν η ιδέα να μπορέσεις να το αλλάξεις αυτό; Υπάρχει ένα πολύ απλό εργαλείο, το οποίο μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία, πνευματική διαύγεια και σωματική ευεξία. Μπορεί να φέρει σε ισορροπημένη συνεργασία την καρδιά με το μυαλό και να δημιουργήσει το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορέσεις να λαμβάνεις πιο σωστές αποφάσεις και να κάνεις καλύτερες επιλογές.

Κάθισε σε ένα ήσυχο μέρος, κλείσε τα μάτια σου και παρακολούθησε για λίγο την αναπνοή σου. Μετά φέρε την επίγνωσή σου στην καρδιά και σκέψου ότι από κει εισέρχεται και εξέρχεται η αναπνοή σου. Προσπάθησε να την κάνεις ισόχρονη: 5 χρόνους εισπνοή, 5 εκπνοή. Μετά σκέψου κάτι που σου είναι πολύ αγαπημένο, είτε αυτό είναι πρόσωπο, είτε ζωάκι, είτε ένα τοπίο. Σκέψου δηλαδή κάτι που σου προκαλεί ανώτερα συναισθήματα, όπως αυτό της αγάπης, ευγνωμοσύνης, χαράς, και τοποθέτησε νοερά την εικόνα του στο μέρος της καρδιάς. Μείνε σε αυτή την ενέργεια και νιώσε την να κατακλύζει όλο σου το σώμα, και να πηγαίνει μέχρι το κεφάλι. Όποτε είσαι έτοιμος, άνοιξε τα μάτια σου.

Με αυτή την άσκηση επιτυγχάνεται η καρδιακή συνοχή, όπου τα κύματα που εκπέμπει η καρδιά έρχονται σε ισορροπία και επηρεάζουν τον συναισθηματικό εγκέφαλο. Το Heart Math Institute, ερευνητικό κέντρο στην Καλιφόρνια, μέσα από πειράματα πολλών χρόνων, έχει αποδείξει πόσο αυτή η πολύ απλή άσκηση βοηθάει στο στρες, την κατάθλιψη και στην γενικότερη βελτίωση της συναισθηματικής ισορροπίας.

Δοκίμασέ το! Δε χάνεις τίποτα!

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Eταιρεία στο Άργος ζητά οδηγό για πενθήμερη απασχόληση

Η εταιρεία "Δ. ΚΥΒΕΡΙΩΤΗΣ Ι.Κ.Ε." στο 'Αργος, ζητά οδηγό με δίπλωμα Β'-Γ' έως 40 ετών,…

2 ώρες πριν

Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για διακοπή ύδρευσης το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, σε περιοχές…

3 ώρες πριν

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας (Η σελίδα θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με…

5 ώρες πριν

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

19 ώρες πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

22 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

23 ώρες πριν