Τάσεις

Είναι δύσκολο να συνηθίσεις τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Γράφουν οι ακοολόγοι του κέντρου υποστήριξης ακοής Θεοδώρου

Μπορεί να πάρει ως και τέσσερις μήνες για να συνηθίσει κανείς πλήρως τα ακουστικά βαρηκοΐας και να αρχίσει να απολαμβάνει όλα τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν. Θα παρατηρήσετε μικρές αλλαγές από την πρώτη κιόλας στιγμή, όμως είναι σημαντικό να έχετε αρκετή υπομονή. Αν έχετε απορίες, πάντα να ρωτάτε τους ειδικούς για να τις λύσουν.

Επιπλέον, τα ακουστικά βαρηκοΐας πολλές φορές πρέπει να ρυθμιστούν ξανά και ξανά κατά τη δοκιμαστική περίοδο ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες σας. Όλοι οι ειδικοί στα Ακουστικά Θεοδώρου είναι κοντά σας για ό,τι χρειαστείτε.

Να είστε ρεαλιστές

Θυμηθείτε πως η απώλεια ακοής σας συνέβη σταδιακά, δηλαδή μέσα στα χρόνια χάσατε τη δυνατότητα να ακούτε κάποιους ήχους όπως ομιλία, ή την κίνηση στους δρόμους και τον ήχο του αέρα, κ.α.

Κάντε εξάσκηση

Μόλις ξεκινήσετε να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας αυτοί οι ήχοι θα επανέλθουν, όμως ο εγκέφαλός σας θα χρειαστεί επανεκπαίδευση ώστε να επικεντρώνεται εκ νέου στους ήχους, αλλά και να τους φιλτράρει. Κάποιοι ήχοι είναι πιθανό να σας σαστίσουν στην αρχή! Παρόλα αυτά ο εγκέφαλός σας θα τους συνηθίσει ξανά με τον καιρό.

Να είστε υπομονετικοί

Χρειάζεται χρόνος ώστε να συνηθίσετε τα ακουστικά βαρηκοΐας. Φορέστε τα όσο πιο πολύ μπορείτε στην αρχή ώστε να αποκτήσετε ξανά τις ακουστικές σας ικανότητες, αλλά και για να αποφασίσετε ποιο ακουστικό ταιριάζει στις διαφορετικές σας ανάγκες.

Ξεκουραστείτε

Η περίοδος προσαρμογής μπορεί να είναι κουραστική. Ουσιαστικά είναι σα να γυμνάζετε έναν μυ που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για πολύ καιρό. Το να συνηθίσετε το ακουστικό βαρηκοΐας μοιάζει με το να μαθαίνετε οδήγηση παρά με το να διαβάζετε χρησιμοποιώντας καινούργια γυαλιά μυωπίας. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, δέσμευση, εκπαίδευση, και υπομονή.

Τα βήματα για την επιτυχία

Εν ολίγοις, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να συνηθίσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα ακουστικά βαρηκοΐας:

  • Αποδοχή: Το πρώτο βήμα ξεκινάει πριν καν αποκτήσετε ακουστικό βαρηκοΐας. Πρέπει να αποδεχτείτε την απώλεια ακοής σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει στο ταξίδι της βελτίωσής της με ακουστικό.
  • Θετική στάση: Το ότι αγοράσατε ακουστικά βαρηκοΐας δε σημαίνει πως πετύχατε το στόχο σας. Πρέπει να έχετε θέληση, αισιοδοξία, και αποφασιστικότητα για να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα πιο εύκολα.
  • Εκπαίδευση: Οφείλετε να μάθετε για την απώλεια ακοής, για το πως βελτιώνεται με τη χρήση ακουστικού, για τις διαφορές που έχουν τα είδη ακουστικών, κ.α. Φυσικά, και να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε σωστά!
  • Να έχετε ρεαλιστικές απαιτήσεις: Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα σας βοηθήσουν να ακούτε καλύτερα, αλλά και πάλι, όχι τέλεια. Επικεντρωθείτε στη βελτίωση και δώστε χρόνο στη διαδικασία της συνήθειας.

 

Αν θέλετε να μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό ακουστικό για εσάς, το κόστος και την ρύθμιση που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά το ακουστικό βαρηκοΐας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κέντρου υποστήριξης ακοής Θεοδώρου. Μάθετε περισσότερα για τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

1 ώρα πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

4 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

5 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

7 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

8 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

9 ώρες πριν