Κοινωνία

Η πραγματικότητα αλλιώς

της Αγγελικής Φίλη

Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Κοίταξε όλα αυτά τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο σου. Όλα είναι μια συμπαγής ύλη. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αφού μπορείς να τα δεις με τα ίδια σου τα μάτια, αλλά και να το διαπιστώσεις με ένα άγγιγμα. Είναι όμως έτσι; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ύλη αποτελείται από μόρια, τα οποία αποτελούνται από άτομα. Τα άτομα αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια που είναι φτιαγμένα από…ενέργεια! Άρα τελικά από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος; Ποια είναι η πρωταρχική ουσία της ύλης; Μήπως αυτή η διαπίστωση ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για την πραγματικότητά μας; Η εξίσωση του Αινστάιν E=mc2 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ενέργεια και η μάζα (ύλη) είναι τόσο στενά συνυφασμένες, που ουσιαστικά είναι το ίδιο και το αυτό. Αυτά ως προς την ύλη.

Τι συμβαίνει όμως με τη μη ύλη; Μήπως και τα συναισθήματα, οι σκέψεις, ο λόγος και η διάθεσή σου αποτελούνται και αυτά από κύματα ενέργειας; Και μήπως όλα τα προαναφερθέντα επηρεάζουν την ύλη; Αυτό είναι που αποδεικνύει η κβαντική φυσική. Οτι δηλαδή το μυαλό επιδρά στην υλική πραγματικότητα. Άρα μπορεί και να την αλλάξει. Αυτό λοιπόν μας καθιστά δημιουργούς της πραγματικότητας μας και όχι απλά έρμαια των καταστάσεων.

 

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα που μπορείς να το κάνεις σπίτι σου για να δεις τα αποτελέσματα. Παίρνεις δύο μεταλλικές κρεμάστρες και τις διαμορφώνεις έτσι ώστε η καθεμία να δημιουργεί μια ορθή γωνία με το πάνω τμήμα να είναι πιο μακρύ. Μετά βάζεις στην κάθε λαβή ένα κομμάτι καλαμάκι, έτσι ώστε όταν τις κρατάς να μην έρχεται σε επαφή με το χέρι σου.

Κράτησέ τες μπροστά σου σε μια απόσταση μεταξύ τους, όσο είναι η απόσταση των ώμων σου. Σκέψου κάτι που είναι αληθές, π.χ. το όνομά σου, και θα δεις οτι οι μεταλλικές ράβδοι θα αρχίσουν να ανοίγουν. Αν πάλι σκεφτείς ένα ψεύτικο όνομα, οι ράβδοι θα κλείσουν και θα διασταυρωθούν. Το ίδιο θα γίνει και με τα συναισθήματα που νιώθεις. Αν σκεφτείς κάτι που σε κάνει να νιώθεις θετικά, οι ράβδοι θα ανοίξουν ενώ ένα αίσθημα στενοχώριας, απογοήτευσης, φόβου, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αναρωτήσου λοιπόν όλα αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις, τι σήματα εκπέμπουν. Τι έλκεις και τι απωθείς στη ζωή σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, ψάξε εσωτερικά να δεις τι το δημιούργησε. Άλλαξε τον εσωτερικό σου κόσμο για να αλλάξει και ο εξωτερικός. Γιατί η αλλαγή έρχεται από μέσα!

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

17 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

17 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Έλληνες στρατιώτες στη Μάχη του Σκρα, η πρώτη πτήση…

6 ώρες πριν

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της… (του Γιώργου Πινάτση)

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της…  Γράφει ο Γιώργος…

10 ώρες πριν

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων στις περιοχές Άργους, Ναυπλίου και των γύρω…

10 ώρες πριν

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ “Αυτενεργώ” Αργολίδας

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ "Αυτενεργώ" Αργολίδας Οι δύο…

11 ώρες πριν

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού…

12 ώρες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ…

12 ώρες πριν