Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου φοιτητές στο Ναύπλιο

Για πρώτη φορά, ο οργανισμός Euphoria* διοργάνωσε την Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Model of the European Court of Human Rights 2022”) 3-11.05.2022 στο Ναύπλιο, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Κάθε συμμετέχων ανέλαβε ένα ρόλο μεταξύ των Αιτούντων, Δικαστών και Κράτους σε μία υπόθεση η οποία αφορούσε τα δικαιώματα τριών ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα καταγωγής τους λόγω ένοπλης σύρραξης και να αναζητήσουν καταφύγιο σε μία ασφαλή τρίτη χώρα στην οποία αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες.

Οι συμμετέχοντες στο ρόλο των Αιτούντων είχαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν το δικόγραφο της «αίτησης» κατά το πρότυπο του ΕΔΔΑ στην οποία ανέπτυξαν τα παράπονα τους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας, οι ομάδες των Αιτούντων και του Κράτους συζήτησαν επί του «παραδεκτού» της αιτήσεως και με τη σειρά τους οι Δικαστές έκριναν ότι η αίτηση ήτανπαραδεκτή.

Τις επόμενες ημέρες, οι ομάδες των Αιτούντων και του Κράτους ασχολήθηκαν με τη συγγραφή των επιχειρημάτων επί της «ουσίας» της υπόθεσης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να τα συζητήσουν σε μία δεύτερη ακροαματική διαδικασία ενώπιον των Δικαστών. Τέλος οι Δικαστές ανακοίνωσαν τη τελική τους απόφαση κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτηση.

Η προσομοίωση έλαβε χώρα στον ιστορικό χώρο του Βουλευτικού Κτιρίου στο Ναύπλιο ενώ μεταξύ των λοιπών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εφετείο Ναυπλίου και να παρακολουθήσουν μία πραγματική δίκη.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Εφετείου Ναυπλίου κ. Λιάνου για την τιμή που μας έκανε να μας δεχθεί να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου.

* HEuphoria (euphoriayouthlab.eu) είναι μια οργάνωση  νεολαίας που απευθύνεται σε νέους με έμφαση στις  αγροτικές περιοχές της Ελλάδας. Η σύνθεση του οργανισμού περιλαμβάνει  συμβούλους νέων, (youthworkers), αρχηγούς ομάδων (youthleaders), εκπαιδευτές (trainers), εκπαιδευτικούς και κατάλληλα  καταρτισμένα άτομα που διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα (projectmanagers).

Ο κύριος στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων  να αλληλοεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας ανακοινώνουμε ότι προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

“Χρυσός” Τεντόγλου: Έκανε ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.52μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου,...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα...

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Χρήστου Μπαλαμπάνη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας,...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας...

Προτείνουμε...