“Αποφύγετε το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο” προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Φειδώ στη χρήση αλουμινόχαρτου γιατί μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές αντικείμενο στις κουζίνες, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν πως το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με μια σειρά από προβλήματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στη χρήση του αλουμινόχαρτου στην κουζίνα. Κι αυτό καθώς μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα.

Το βασικό πρόβλημα με το αλουμινόχαρτο είναι όταν ζεσταίνεται ή ψήνεται. Επιβαρυντικός παράγοντας αν η τροφή που περιέχει είναι ξινή ή πικάντικη και ψήνεται σε δυνατή φωτιά. Μετά το ψήσιμο παραμένουν στην τροφή ίχνη αλουμινίου, ειδικά όταν το πιάτο περιλαμβάνει δυνατά υλικά, όπως το λεμόνι, ο χυμός ντομάτας, το λευκό κρασί ή και το αλάτι.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα.

Η υψηλή θερμοκρασία ψηφίσματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ. η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια