Κοινωνία

10 φορές πάνω από το όριο το χλώριο στο νερό της βρύσης, στον οικισμό Καραθώνας

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Καραθώνας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του χημείου, το νερό παρουσιάζει να έχει χλώριο δέκα φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που είναι ασφαλές για την ανθρώπινη κατανάλωση.

Συγκεκριμένα το χλώριο βρίσκεται στις 2,25mg/L μονάδες, ενώ το επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με το Υπουργείο είναι οι 0,2 mg/L μονάδες!

Τον Αύγουστο του 2021 ύστερα από σχετική ανάλυση, είχε βρεθεί και πάλι νερό με υπερβολική ποσότητα χλωρίου, με εκπροσώπους των κατοίκων της Καραθώνας να μεταβαίνουν στην ΔΕΥΑΝ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Η διεύθυνση ζήτησε συγγνώμη, ενώ η απάντηση ήταν ότι… είχε χαλάσει η δοσομετρική αντλία χλωρίου. Τίποτα όμως από τότε δεν άλλαξε, με το χλώριο να απειλεί την υγεία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι σκέφτονται να απαντήσουν με μηνύσεις, καθώς θεωρούν πως κανένας πολίτης  δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος β’ κατηγορίας και να εκθέτει την υγεία του σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, πόσο μάλιστα όταν έχουν γίνει επανειλημμένες συστάσεις για την ποιότητα του νερού και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Το χλώριο, είναι ένα αέριο χημικό στοιχείο το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό. Αρκεί να θυμηθούμε ότι χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με φοβερά αποτελέσματα, η χρήση του στα ψυγεία και στα σπρέι προκαλεί την τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα ενώ εντομοκτόνα με χλώριο, ειδικά το ΝΤΙ-ΝΤΙ-ΤΙ, προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην τροφική αλυσίδα.

Το χλώριο ευθύνεται για πλήθος ασθενειών όπως: καρκίνο, άνοια, νεφρικές παθήσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, αναιμία, υψηλή πίεση, αλλεργικές αντιδράσεις, αποβολές, δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα και στα μαλλιά και σε πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Το χλωριωμένο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο ως πόσιμο , αλλά και όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σώματος και για μαγείρεμα. Αυτές οι χημικές ουσίες εξατμίζονται και εισπνέονται ή μπαίνουν μέσα στο σώμα μας από το δέρμα.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

«Φωτιά» ο καιρός τις επόμενες 48 ώρες – Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος, πότε φεύγει η σκόνη

Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί…

13 λεπτά πριν

Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Άργους

Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών…

2 ώρες πριν

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η επιστήμη πίσω απ’ αυτό (της Δώρας Ν. Αντωνοπούλου)

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η βαρεμάρα δεν είναι…

2 ώρες πριν

Ζητείται κυρία για τον καθαρισμό οικίας στην πόλη του Άργους

Ζητείται κυρία για τον καθαρισμό οικίας στην πόλη του Άργους. Τηλέφωνο: 6936967229.      …

3 ώρες πριν

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό και η ομιλία του Ρίζου Μαρούδα

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Ολοκληρώθηκε…

3 ώρες πριν

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο στην Αργολίδα

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

4 ώρες πριν