Πώς να σταματήσετε το άτμισμα. Διαθέσιμες νέες κατευθυντήριες γραμμές

Δημοσίευση από Vapers.Org.Uk

Colin Mendelsohn

Οι πρώτες οδηγίες στον κόσμο για να βοηθήσουν τους ατμιστές που θέλουν να σταματήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο https://www.replacesmoke.com/ κυκλοφόρησαν σήμερα από το Καναδικό Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας (CAMH).
Οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν σχεδιαστεί για τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, για την υποστήριξη τόσο των ενηλίκων όσο και των νέων από την ηλικία των 15 ετών. Περιλαμβάνουν συμπεριφορικές θεραπείες και φαρμακευτική αγωγή και βασίζονται σε προσεγγίσεις για τη διακοπή του καπνίσματος.

Το BBC υπογραμμίζει τη δυνατότητα του snus να βοηθήσει στη μείωση των ποσοστών καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Snus Forum Net

Το σουηδικό snus έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πρόσφατο τμήμα ειδήσεων του BBC που διερευνά τη δυνατότητα του προϊόντος μη καύσιμου καπνού να συμβάλει στη μείωση των ποσοστών καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο τμήμα αυτό παρουσιάζεται επίσης ο καθηγητής David Nutt, ειδικός στον εθισμό στο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος έχει μελετήσει την επίδραση του snus στη δημόσια υγεία στη Σουηδία.

Νότια Αφρική: Ανησυχία για τους νέους κανονισμούς για το άτμισμα

Tobacco Reporter

Το Ίδρυμα Ελεύθερης Αγοράς ανησυχεί ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής για τους ρυθμιστικούς κανονισμούς που αφορούν τα ατμιστικά προϊόντα, θα ωθήσουν περισσότερους ανθρώπους στο να καπνίζουν καύσιμα τσιγάρα και να αγοράζουν από τη μαύρη αγορά, αναφέρει η BusinessTech.

«Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα προϊόντα ατμίσματος είναι επιβλαβή και δικαιολογείται το να εμπίπτουν σε καθεστώς ρύθμισης», ανέφερε το Free Market Foundation.

Η Ταϊλάνδη δεν θα άρει την απαγόρευση του ατμίσματος, επικαλούμενη απειλή για την υγεία
Nicky Tanskul, Coconuts

Η εισαγωγή και η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα παραμείνει παράνομη – παρά την εξαπλωμένη χρήση τους – μετά τη χθεσινή συμβουλή του υπουργείου Υγείας κατά της άρσης της απαγόρευσης.

Η συνεχιζόμενη απαγόρευση όλων των τύπων ηλεκτρονικών τσιγάρων που χρησιμοποιούνται για το άτμισμα θα «βοηθήσει στην προστασία των μη καπνιστών από κινδύνους για την υγεία», δήλωσε χθες το υπουργείο Υγείας Perm-Sec Kiattipoom Wongrachit σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τον καπνό.

Harry’s blog 113: The Human(ity) Factor – Ο παράγοντας άνθρωπος (ανθρωπιά)
Harry Shapiro, Επιστήμη και Πολιτική για τη Νικοτίνη

Ως μέρος της προετοιμασίας της εργασίας μου για την επόμενη έκθεση με τίτλο Παγκόσμια Κατάσταση του Καπνού και Μείωση της Βλάβης, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, διάβαζα το βιβλίο της καθηγήτριας Virginia Berridge Demons: Our Changing Attitudes to Alcohol, Tobacco and Drugs (Η Αλλαγή της Στάσης μας για το Αλκοόλ, τον Καπνό και τα Ναρκωτικά), που δημοσιεύτηκε το 2013. Έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας ότι στη δεκαετία του 1970, οι πολέμιοι κατά του καπνίσματος αντιτάχθηκαν στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε άτομα που ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Ethan Nadelmann στο το Webinar: Νιώθετε εξάντληση;
INNCO

Εβδομαδιαίο Τεύχος | 28 Μαρτίου 2022

“Συμβουλές για να μιλήσετε με αρνητές του #HarmReduction (Μείωση της Βλάβης): Νούμερο ένα: Να κινείστε πάντα σε κοινό έδαφος, π.χ., έναν στόχο που μπορείτε να αποδεχτείτε και οι δύο (π.χ. οι έφηβοι δεν πρέπει να ατμίζουν ή πρέπει να μειωθούν τα ποσοστά καπνίσματος). ~ Charles Gardner, PhD.

«Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι η μείωση της βλάβης» – η συμβολή μου στη χθεσινή συζήτηση στο Westminster Hall σχετικά με ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό για την Αγγλία. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι το #άτμισμα και άλλα μη καύσιμα καπνικά προϊόντα είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα από το κάπνισμα. @AppgVaping

Αντίδραση από το Σωματείο Εμπόρων TRPR

Η Ένωση Βιομηχανίας Ατμίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKVIA) απάντησε στη δημοσίευση της Παρασκευής της αναθεώρησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (DHSC) σχετικά με τους νόμους περί Κανονισμών για τον Καπνό και Συναφών Προϊόντων (TRPR) που διέπουν τις πωλήσεις προϊόντων νικοτίνης. Πιστεύει ότι η ανασκόπηση TRPR αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει το άτμισμα στη μείωση της βλάβης του καπνίσματος.

Το κίνημα We Vape (Εμείς Ατμίζουμε) ζητά την εμπλοκή συμμάχων

Οι ατμιστές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να «σταθούμε στο πλευρό των φίλων μας στη Σκωτία» για να σταματήσει η απαγόρευση της διαφήμισης ηλεκτρονικών τσιγάρων, σύμφωνα με έναν υπέρμαχο της μείωσης της βλάβης. Ο Mark Oates, διευθυντής της ομάδας καταναλωτικών εκστρατειών We Vape, καλεί τους ατμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου να συμμετάσχουν σε μια διαβούλευση σχετικά με το εάν το πιο αποτελεσματικό εργαλείο διακοπής του καπνίσματος στον κόσμο μπορεί να προωθηθεί βόρεια των συνόρων.

Η NNA προβάλει τα σχόλιά της

Η New Nicotine Alliance (NNA), μια φιλανθρωπική οργάνωση που μάχεται για τους ατμιστές και άλλους καταναλωτές νικοτίνης, εξέτασε το έγγραφο της κυβέρνησης της Σκωτίας «Αυστηρότεροι κανόνες για τη διαφήμιση και την προώθηση προϊόντων ατμίσματος». Η NNA απάντησε στη διαβούλευση με τις απόψεις της.

Ο FDA εγκρίνει τη χρήση στην αγορά των προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου της Japan Tobacco.

Richard Craver, Winston-Salem Journal

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει εγκρίνει πολλά προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση καπνού για την μάρκα Logic της Japan Tobacco Plc και πως μπορεί να εγκρίνει κι άλλα προϊόντα από διάφορα brands όπως η Innokin.
Τα προϊόντα εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας εφαρμογής καπνού πριν από την αγορά (PMTA). Αυτό το πρότυπο απαιτεί από τον FDA να εξετάζει τους κινδύνους και τα οφέλη των προϊόντων για τον πληθυσμό συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών και των μη χρηστών.

Το άτμισμα ενθαρρύνει τη διακοπή του καπνίσματος- Ας σκοτώσουμε λοιπόν τη βιομηχανία ατμίσματος;

Cameron English, Αμερικανικό Συμβούλιο για την Επιστήμη και την Υγεία

Οι ρυθμιστικές αρχές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται σε τροχιά πολέμου κατά του ατμίσματος. Το περασμένο φθινόπωρο, ο FDA απαγόρευσε ουσιαστικά εκατομμύρια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα υγρά νικοτίνης που χρησιμοποιούν οι πρώην καπνιστές αντί του καύσιμου καπνού.

Η απόφαση του οργανισμού ήταν έτοιμη να εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας ηλεκτρονικών τσιγάρων. Έτσι, αντί να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, ορισμένες εταιρείες ατμίσματος απέφυγαν την απόφαση του οργανισμού χρησιμοποιώντας συνθετική νικοτίνη στα προϊόντα τους. Ο FDA εκείνη την εποχή είχε την εξουσία να ρυθμίζει μόνο τα προϊόντα που προέρχονται από τον καπνό, συμπεριλαμβανομένης της νικοτίνης.

Άλλος ένας έφηβος που ατμίζει αντιμετωπίζει τη βίαιη επιβολή της αστυνομίας.
Jim McDonald, Vaping 360

Για τουλάχιστον τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, μια διάδραση της αστυνομίας με έναν μαύρο έφηβο με θέμα τους νόμους για το άτμισμα σε εξωτερικούς χώρους είχε ως αποτέλεσμα μια βίαιη αντιπαράθεση, ακολουθούμενη από σύλληψη και ποινικές διώξεις.

Το τελευταίο παράδειγμα ακραίας υπερβολικής αντίδρασης στο άτμισμα συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην Atlanta, αφού ένας λευκός αστυνομικός παρατήρησε ότι ένας μαύρος νεαρός άτμιζε σε ένα πάρκο για skate που ανήκει στην πόλη.

Opinion: Η απαγόρευση των αρωματικών γεύσεων καπνού βλάπτει τη δημόσια υγεία του Maine
Mark Farber, The Maine Wire

Ως γιατρός ο οποίος έχει αφιερώσει την καριέρα του στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων, μου έχει καταστεί σαφές ότι η έκκληση προς έναν καπνιστή να σταματήσει το κάπνισμα, να το μειώσει σταδιακά ή η καθοδήγηση να χρησιμοποιήσει πιο παραδοσιακές θεραπείες υποκατάστασης νικοτίνης, όπως οι τσίχλες νικοτίνης ή τα επιθέματα, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση ούτε τόσο αποτελεσματική όσο ακούγεται. Ως εκ τούτου, η διαθεσιμότητα και η αποδοχή ασφαλέστερων προϊόντων καπνού και νικοτίνης μπορεί να είναι κρίσιμη για να βοηθηθούν επιτυχώς οι ενήλικες καπνιστές έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Η εσφαλμένη διαδικασία PMTA του FDA για τα προϊόντα ατμίσματος δεν βοηθά τους καταναλωτές.

World Vapers Alliance

Στις 24 Μαρτίου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκρισή του για πολλά ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνού και συσκευές θέρμανσης και όχι καύσης καπνού κατασκευασμένα από τη Logic, που θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «κατάλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας» και τα οφέλη τους υπερτερούν έναντι των κινδύνων από το κάπνισμα των νέων.
Η προσέγγισή μας για την απαλλαγή από τον καπνό μέχρι το 2030 αποτυγχάνει.

Adam Afriyie MP, Politics Home, The House

Ο κοινοβουλευτικός φίλος και συνάδελφός μου, Charles Walker MP, διεξήγαγε μια σημαντική συζήτηση χθες στο Westminster σχετικά με την πρόοδο στην επίτευξη μιας Αγγλίας χωρίς καπνό έως το 2030.
Ας το παραδεχτούμε, η πολιτική μπορεί να είναι κοντόφθαλμη. Έχουμε τη συνήθεια να μην κοιτάμε παραπέρα από τις επόμενες εκλογές, πόσο μάλλον οκτώ χρόνια στο μέλλον.
Σαν σήμερα…2020

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι θλιβερά ανεύθυνα

Σχετικά με την υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ του ατμίσματος και του COVID-19 – Elizabeth Sheld
Η πανδημία του COVID-19 έδωσε στα μέσα ενημέρωσης άλλη μια ευκαιρία να υποδαυλίσουν τον πανικό που σχετίζεται με το άτμισμα. Λίγα είναι γνωστά για το γιατί ορισμένα θύματα αυτού του νέου ιού πλήττονται περισσότερο από άλλα. Μια τέτοια ασάφεια δίνει την ευκαιρία στα μέσα ενημέρωσης να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν από μόλις μήνες, όταν δημιουργούσαν υστερία κατά του ατμίσματος μέσω ενός διαφορετικού ενόχου: των παράνομων, απομιμήσεων φυσιγγίων THC. Οι δημοσιογράφοι τρόμαξαν το κοινό μόνο για να αποδειχτεί ότι έκαναν λάθος μετά από ενδελεχή έρευνα από το CDC. Έχουν μάθει το μάθημά τους; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που αναφέρουν για το άτμισμα και τον COVID-19.

Η Νιγηρία χρειάζεται απελπισμένα το άτμισμα

Αυτό που οι καπνιστές μπορούν να αντέξουν οικονομικά – Uche Olatunji
Για να πω το αυτονόητο, το κάπνισμα σκοτώνει. Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως που μπορεί να αποφευχθεί.
Εδώ στη Νιγηρία, υπάρχουν τουλάχιστον 11 εκατομμύρια καπνιστές, και παρά τη μείωση του επιπολασμού, ο ταχέως αυξανόμενος πληθυσμός σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των καπνιστών αυξάνεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νεαρούς ενήλικες, που συνδέονται εν μέρει με την αυξανόμενη κουλτούρα της νυχτερινής μας ζωής.

Πηγή: https://vapers.org.uk/vapers-digest-30th-march-2/

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Οι Λύγκοι, οι λήσταρχοι από την Αργολίδα που έγιναν λαϊκοί ήρωες

Οι Λύγκοι οι λήσταρχοι από την Αργολίδα λαϊκοί ήρωες Εικόνα από την ταινία "Λύγκος ο Λεβέντης, ο Αρχιληστής" Οι περιπέτειές του αρχιληστή Αναστάση Λύγκου κυκλοφόρησαν τη...

Ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας, υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά,  Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. https://www.youtube.com/watch?v=CuU6dV06vHQ «Χαίρομαι πολύ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Εκδρομή του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” στην Αρχαία Μεσσήνη

Την Κυριακή 7 Απριλίου, ο Σύλλογος Αργείων «O Δαναός»...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν...

Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη – Δεκάδες περιστατικά στα νοσοκομεία της χώρας

Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη Δεκάδες είναι τα περιστατικά ανθρώπων...

Παρουσίαση διηγημάτων της Σοφίας Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο

Παρουσίαση διηγημάτων της Σοφίας Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο Οι εκδόσεις "Έναστρον"...

28 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

28 Μαρτίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Βίκινγκς, η εγκατάσταση της...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του...