Τόκας: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου επανέφερε στην τάξη τον δήμαρχο Ερμιονίδας

Δήλωση του Τάσου Τόκα, δημοτικού συμβούλου Ερμιονίδας, επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου επανέφερε στην πραγματικότητα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας σχετικά με το θέμα για την αλλαγή φωτιστικών και το δάνειο των 2.350.000,00€ αφού σε απάντησή της προς εμάς τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου μας, μετά την αναφορά- καταγγελία που κάναμε στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει πως η απόφαση του ΔΣ 44/2022 είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα και δεν παράγει ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τις νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και παίρνοντας τον λόγο μετά την λάθος ανάγνωση της απόφασης από τον Δήμαρχο, αλλά και την αναδίπλωσή του, ότι θα ξαναφέρει το ζήτημα εκ νέου , επισήμανα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ της 18/02/2022 , αφού ήδη είχε παρθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 23 /2022 με την οποία είχε εγκρίνει την μελέτη και είχε αποφασίσει την αναγκαιότητα σύναψης δανείου.

Από τον χειρισμό της υπόθεσης αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος ή αγνοεί τις κείμενες διατάξεις για τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει η Οικονομική Επιτροπή και έφερε προς συζήτηση χωρίς λόγο το θέμα της αλλαγής φωτιστικών στο ΔΣ του Δήμου ταλαιπωρώντας το σώμα ή προσπάθησε να παραπλανήσει το ανώτατο θεσμικά όργανο, να δει τις αντιδράσεις και να δράσει αναλόγως.

Ουσιαστικά μετά την πολύωρη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ της 18/02/2022 επιβραβεύτηκαν οι θέσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι αυτό το τεράστιο δάνειο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας, στις σημερινές συνθήκες.

Τώρα ο Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειές του και να φέρει νέα πρόταση για την αλλαγή των φωτιστικών, η οποία θα είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις, τηρώντας ταυτόχρονα τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται.

1 σχόλιο

 1. “Από τον χειρισμό της υπόθεσης αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος ή αγνοεί τις κείμενες διατάξεις για τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει η Οικονομική Επιτροπή και έφερε προς συζήτηση χωρίς λόγο το θέμα της αλλαγής φωτιστικών στο ΔΣ του Δήμου ταλαιπωρώντας το σώμα ή προσπάθησε να παραπλανήσει το ανώτατο θεσμικά όργανο, να δει τις αντιδράσεις και να δράσει αναλόγως.

  Ουσιαστικά μετά την πολύωρη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ της 18/02/2022 επιβραβεύτηκαν οι θέσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι αυτό το τεράστιο δάνειο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας, στις σημερινές συνθήκες.

  Τώρα ο Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειές του και να φέρει νέα πρόταση για την αλλαγή των φωτιστικών, η οποία θα είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις, τηρώντας ταυτόχρονα τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται.”

  Συνηθίσαμε πλέον ο δήμαρχος Ερμιονίδας να παραπληροφορεί άπαντες και να ζητά και τα ρέστα από πάνω, ζητώντας την παραίτηση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης γιατί δεν “συμφωνούν” με τη δική του παραπληροφόρηση! Συνηθίσαμε να αγνοεί τον διάλογο και να αποκλείει πολίτες από τη δημοτική ιστοσελίδα για να λογοκρίνει κάθε ενοχλητική φωνή, σαν τη δική μου. Δεν είναι όμως ο Δήμος Ερμιονίδας τσιφλίκι κανενός και η Δημοκρατία θα εκκαθαρίσει τις παρασιτικές παρουσίες που βλάπτουν την τοπική κοινωνία με ψεύδη και καθηλώνουν τον τόπο στην υπανάπτυξη.
  Ευάγγελος Αλεξανδρής – Κόστα
  Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Διακοπή ρεύματος το πρωί της Παρασκευής 12/8, σε πολλές περιοχές της Αργολίδας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, από τις 6.30 έως τις 6.50 το πρωί, θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω περιοχές λόγω...

Για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη (γράφει ο Βασίλης Δωροβίνης)

Με την οριστική αναχώρηση του Οδυσσέα φεύγει ένας από τους εναπομένοντες ελάχιστους λόγιους του Άργους. Ένας Κρητικός που αφομοιώθηκε τόσο, όχι μόνο με την κοινωνική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ποιοι δήθεν πέφτουν από τα «σύννεφα» με το θέμα των υποκλοπών; (γράφει ο Θαν. Κολιζέρας)

Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής...

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ… (γράφει ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης)

Άρθρο του Λεωνίδα Ζ. Κουτσογιάννη, οικονομολόγου-μελετητή, πρώην γραμματέα ανασυγκρότησης...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου...

“Μπροστά στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις αγώνας για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς”

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας Την ώρα...

Τι είναι η αντλία θερμότητας και ποια τα πλεονεκτήματα της

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μία ολοένα και πιο δημοφιλή...

Προτείνουμε...