Την Παρασκευή η κηδεία του τέως δημάρχου Άργους Βασίλη Μπούρη

Την Παρασκευή 1η Απριλίου, στις 3μμ, θα γίνει στον Άγιο Πέτρο Άργους η κηδεία του τέως δημάρχου Άργους Βασίλη Μπούρη. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στη 1μμ.

Το Άργος πενθεί για τον Βασίλη Μπούρη, τον άξιο τέως δήμαρχό του την τετραετία από το 2007 έως και το 2010.

Άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 30 Μαρτίου, σε ηλικία 67 ετών, σκορπίζοντας στη θλίψη όλους όσοι τον γνώρισαν. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός ακόμη και στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ως ιατρός καρδιολόγος διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και για το χαρακτήρα του.

Ο Βασίλης Αριστοτέλη Μπούρης γεννήθηκε στο Σχοινοχώρι Αργολίδας το 1955, καταγόμενος από φτωχή αγροτική οικογένεια. Το 1992 άνοιξε ιατρείο στο Άργος, ασχολούμενος παράλληλα και με τα κοινά, όχι μόνο στο χώρο της πολιτικής αλλά και του πολιτισμού, καθώς διετέλεσε και πρόεδρος της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης.

Ενταγμένος από τα νεανικά του χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, το 2002 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Αργολίδας με την παράταξη Σαλεσιώτη. Το φθινόπωρο του 2006, ο συνδυασμός του «Ανοιχτή πόλη» κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο Άργους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της θητείας του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή την οποία και κέρδισε, δείχνοντας ιδιαίτερο σθένος.

Από τότε καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του Ιωάννα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

 

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Ψήφισμα του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ευπατρίδη  πρώην Δήμαρχο Άργους Βασίλειο Μπούρη και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, που υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας την τετραετία 2003 – 2006 και Δήμαρχος Άργους την τετραετία 2007 – 2010 και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  • Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Άργους, Βασιλείου Μπούρη και συγκεκριμένα στην αγαπημένη του σύζυγο Γιάννα και στα αγαπημένα παιδιά του Νικολέτα και Δήμητρα.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.
  • Να ονομαστεί κεντρική οδός του νότιου τμήματος της πόλης μας σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΟΥΡΗ».
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας και τέλος
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Βασίλη Μπούρη, τον εμπνευσμένο Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών, τον ανιδιοτελή γιατρό, τον επιστήμονα, τον πατέρα, τον σύζυγο, τον σύντροφο, τον φίλο και συνοδοιπόρο.

Προσηνής, ταγμένος στον άνθρωπο και στον πολίτη, ενωτικός και πάνω από όλα βαθιά δημοκράτης. Ο Βασίλης Μπούρης με το πλατύ χαμόγελό του απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, με την μεστή πολιτική του σκέψη, με το όραμά του για την πόλη του Άργους, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε, αλλά πάνω από όλα με το ήθος, την καλοσύνη και την αξιοπρέπειά του σημάδεψε την νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα ανήκουν στην οικογένειά του, στους δικούς του ανθρώπους. Τους ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και δύναμη να αντιμετωπίσουν την πρόωρη απώλειά του. Ο Βασίλης Μπούρης ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου και πολιτικού, ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον ιατρικό κόσμο, στις τάξεις των προοδευτικών δυνάμεων της Αργολίδας, στο κόμμα μας, στις καρδιές μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αντίο Δήμαρχε. Αντίο Γιατρέ. Αντίο Σύντροφε.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Σύλλογος μας, με βαθειά θλίψη αποχαιρετά τον Βασίλη Μπούρη, Γιατρό Καρδιολόγο μέλος του και μέλος του Δ.Σ. του.

Ο Βασίλης, «ο δικός μας» Βασίλης, δεν θα λείψει μόνο από τους οικείους του! Θα μείνει αξέχαστος από τους ασθενείς του, από τους ανθρώπους που στην μακρόχρονη θητεία του στην Ιατρική, περιέθαλψε, από αυτούς που «έσωσε», από αυτούς που κυριολεκτικά «έπιναν νερό στο όνομά του»!

Θα μείνει αξέχαστος από τους συμπολίτες του Αργείους, που τον τίμησαν με το ανώτατο αξίωμα της πόλης του και που τους το ανταπέδωσε με περισσή αυταπάρνηση, τιμιότητα και απαράμιλλη γεναιότητα!

Θα μείνει αξέχαστος από τους συναδέλφους του, που επανειλημμένα του ανέθεσαν την εκπροσώπηση τους, στα όργανα του Συλλόγου μας, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας. Κυρίως όμως για την απόλυτη συναδελφικότητα με την οποία εμφορούνταν, πάντα και προς όλους, ακόμα και τη εποχή που «μεσουρανούσε»!

Ο Βασίλης υπήρξε βαθιά ανθρώπινος, προικισμένος με το σπάνιο χάρισμα του να γίνεται άμεσα και άδολα, αγαπητός.

Γιατρός με απαράμιλλη επιστημοσύνη αλλά και ενσυναίσθηση.

Πολίτης με προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές, προσηνής και καταδεκτικός πάντα, ανεξάρτητα από τα αξιώματα που κατέλαβε.
Οικογενειάρχης με αρχές και αξίες.

Ακατάβλητος Αγωνιστής της ζωής όπως ιδίως τα τελευταία χρόνια της προσωπικής του περιπέτειας ανέδειξαν. Δεν το έβαλε κάτω συνέχισε να προσφέρει ακόμα και τότε!
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Ιατροί και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άργους 

Οι γιατροί και όλο το προσωπικό του ΚΥ Άργους εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου μας Καρδιολόγου Βασίλη Μπούρη.

Αποχαιρετούμε έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν εξαιρετικό επιστήμονα, τον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο! Τον Βασίλη μας!

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια του, την καλοσύνη του, την συναδελφικότητα του και την επιστημονική του αρτιότητα.

Εργάστηκε με αίσθημα ευθύνης και αμέριστη δοτικότητα, μέχρι τέλους, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ακόμα και μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Εκφράζουμε και εδώ τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Βασίλη, καλό ταξίδι! Ήταν τιμή μας που υπηρετήσαμε τους συνανθρώπους μας δίπλα σου!

 

Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας ΝΔ

Ο Βασίλης Μπούρης υπηρέτησε ως Δήμαρχος το Άργος με ήθος και αξιοπρέπεια, αλλά και ως γιατρός έδωσε με δέσμευση τον αγώνα για τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. Κέρδισε επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό πολιτικών φίλων και αντιπάλων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια διαρκής προσπάθεια δημιουργικών συνθέσεων και παραγωγής έργου και όχι στείρων αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικής.

Όλοι μας και ιδιαίτερα όσοι είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε προσωπικά τον Βασίλη Μπούρη, θα κρατήσουμε ανεξίτηλο το υπόδειγμα της ζωής και της δράσης του.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

 

Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με συγκίνηση αποχαιρετούμε το Βασίλη Μπούρη, ιατρό και δήμαρχο Άργους, αγωνιστή μέχρι την τελευταία στιγμή, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του και με διάθεση για ζωή και χαμόγελο παρά τις αξεπέραστες προσωπικές δυσκολίες.

Η παρουσία του στο επιστημονικό πεδίο και στα κοινά του Άργους χαρακτηρίστηκε από αγάπη για τον συνάνθρωπο, ανιδιοτέλεια και όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Βαθιά δημοκράτης, αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια για τις ιδέες του, δίχως να εγκαταλείψει ούτε στιγμή τις αρχές του.

Η Αργειακή κοινωνία αλλά και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θρηνούν για την απώλεια ενός σημαντικού ανδρός.

Καλό ταξίδι Βασίλη Μπούρη.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

 

Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας ΚΙΝΑΛ

Ο Βασίλης Μπούρης ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Υπήρξε άξιος Δήμαρχος και το έργο του θα παραμείνει για πάντα αξιομνημόνευτο. Η πολιτική του παρακαταθήκη και ο αγώνας του για την ζωή θα βρίσκονται πάντα χαραγμένα στις καρδιές όλων μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Δημήτρης Κωστούρος, δήμαρχος Ναυπλιέων

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα για την απώλεια του πρώην Δήμαρχου Άργους Βασίλη Μπούρη.

Ο Βασίλης Μπούρης υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος με ήθος και ευγένεια ψυχής.
Σπουδαίος γιατρός με πολλή αγάπη για τον τόπο μας και με έργο στην τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και εργατικότητα θυσιάζοντας ακόμη και την υγεία του.

Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Τοπικό ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και το πρόγραμμα της Κυριακής

Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής στην Α1 και της 7ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους της Α2 κατηγορίας συνεχίζονται το σαββατοκύριακο 9 και 10...

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Άργος

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος για την εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου...

Τροχαίο στο Άργος – Οδηγός δικύκλου προσπάθησε να αποφύγει σκυλί

Τροχαίο ατύχημα έγινε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στην οδό Καρπετοπούλου στο Άργος, κοντά στη διασταύρωση με τον νότιο περιφερειακό. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός...

Τοπικό ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και το πρόγραμμα της Κυριακής

Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής στην Α1 και της 7ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους της Α2 κατηγορίας συνεχίζονται το σαββατοκύριακο 9 και 10...

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Άργος

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος για την εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου...

Τροχαίο στο Άργος – Οδηγός δικύκλου προσπάθησε να αποφύγει σκυλί

Τροχαίο ατύχημα έγινε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στην οδό Καρπετοπούλου στο Άργος, κοντά στη διασταύρωση με τον νότιο περιφερειακό. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός...

Άργος: Συνελήφθη για κλοπή ελαιοκάρπου από χωράφι

• Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου σε κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών ένας 69χρονος ημεδαπός. Ο συλληφθείς...

Άργος: Συνελήφθη για κλοπή ελαιοκάρπου από χωράφι

• Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου σε κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών ένας 69χρονος ημεδαπός. Ο συλληφθείς...

“Kotrozos Clothing”: Ανδρική και γυναικεία casual ένδυση στο Άργος

Τα ανδρικά και γυναικεία ρούχα Kotrozos Clothing είναι το συνώνυμο της άνεσης μέσα από τα μοναδικά fashion trends! "Kotrozos Clothing"ένδυση Άργος . Μπορείτε να τα δείτε...

Θλίψη στην Αργολίδα για το θάνατο του παιδιάτρου Αθανάσιου Αλεξόπουλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας πληροφορήθηκε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου, Αθανάσιου Αλεξόπουλου. Προσέφερε τις υπηρεσίες...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Την Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Ναυπλιέων έχει...

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Την 18/8/2023  η Ένωση...

Δύο συμβάσεις έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Π.Ε. Αργολίδας

Δύο συμβάσεις έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας...

Παρουσιάστηκε η έρευνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους επισκέπτες της Αργολίδας

“Τουρισμός είναι όλα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου...

Πιάστηκαν δύο άτομα που έκαναν κλοπές στην Ερμιονίδα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας,...