Ερώτηση Α. Πουλά στη Βουλή για την πορεία υλοποίησης των έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Αργολίδα

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 19.45.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη τόσο για την πορεία όσο και το μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας. Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και όπως φαίνεται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν αρκούν για την αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα, έχει γίνει φανερή και η ανάγκη προώθησης και υλοποίησης έργων που θα διευκολύνουν τους αγρότες στην καλλιεργητική διαδικασία και θα τους ανακουφίσουν από το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής.

Πρόσφατα όπως πληροφορηθήκαμε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών για θέματα αγροτικής ανάπτυξης του Νομού Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Η αναβάθμιση κεντρικού αντλιοστάσιου Αναβάλου. Για την ασφαλή και ευέλικτη λειτουργία του, αντικατάσταση ενός αντλητικού συγκροτήματος. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση σε ανοιχτή πρόσκληση ΠΠΑ.
    2. Η πορεία της πράξης “Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας του Ν. Αργολίδας”.
  2. Η πορεία της πράξης «Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου» Συζητήθηκε η όδευση του αγωγού μεταφοράς εκτός των οικισμών νέας Τίρυνθας και Αγίου Ανδριανού καθώς και το θέμα των αρδευτικών δικτύων που δεν έχουν περιληφθεί στην πράξη.
  3. Η πορεία της πράξης «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας».
  4. Έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ΑΠΕ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ποιο στάδιο της διαδικασίας υλοποίησης βρίσκεται κάθε ένα από τα προαναφερόμενα έργα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι οριοθετημένη. Η...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να δημιουργηθεί στην πόλη του Άργους "Σπιτάκι Ανακύκλωσης" με ανταποδοτικό χαρακτήρα.  Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο πριν της 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Η εστία της φωτιάς...

Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Άργος

  Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άργος, τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και τη...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η φράση «Καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και...

Συναυλία στην Καρυά Αργολίδας με Θοδωρή Κοτονιά και Βιολέτα Ίκαρη

Tην Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9.30μμ, στην πλατεία της...

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο με το ασθενοφόρο στην Αργολίδα

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο το...

Νεκρός άνδρας που κολυμπούσε στην παραλία της Κάντιας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις πρωινές ώρες της...

Προτείνουμε...