Κάλεσμα σε απεργία από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΣΕ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, απεργούμε μαζικά στις 6 Απρίλη. Καταδικάζουμε την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε την  απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας και των οικογενειών μας στα χέρια μας.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των αστικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλωνκαι εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ, απορρίπτουμε τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που επιλέγει το στρατόπεδο του ενός ληστή – δολοφόνου στηρίζοντας  το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δεν έχουμε  κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που για τα υπερκέρδη τους σφαγιάζουνλαούς, καταπατούν και καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,για πάνω από δέκα χρόνια πληρώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που θυσιάζουν στο «βωμό» της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των βιομηχάνων, κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε πάντα τα δικά τους «σπασμένα». Θυσίες για την κρίση τους, θυσίες για να σταθεροποιηθεί δήθεν η ανάκαμψή τους, θυσίες για την εμπλοκή στο πόλεμο για να πάρουν μερίδιο από την αιματοβαμμένη λεία τα αχόρταγα κοράκια, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας που συνεχώς αυξάνει την κερδοφορία του την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα είδαν μειώσεις στους μισθούς, εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, απολύσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Είναι μονόδρομος η οργάνωση και πάλη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!Δεν αποδεχόμαστε τη φτώχεια και την εξαθλίωσηστο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και των πολεμικών εξοπλισμών.Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα τα τρόφιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.Δεν αποδεχόμαστε, εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο, να μην μπορούμε να έχουμε ούτε τα απαραίτητα για να μην θιχτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των βιομηχάνων.

Έως εδώ, καμία αναμονή. Σηκώσουμε αποφασιστικά τοανάστημά μας και οργανωμένα με το Συνδικάτο  μας απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Μόνο με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτο μας, μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με ενεργή συμμετοχή και δράση να εμποδίσει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσεςνα μπουν στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη.

Απαιτούμε:

 • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
 • Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
 • Τηνυπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
 • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ6ΑΠΡΙΛΗ  2022 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10:30πμ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι οριοθετημένη. Η...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να δημιουργηθεί στην πόλη του Άργους "Σπιτάκι Ανακύκλωσης" με ανταποδοτικό χαρακτήρα.  Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο πριν της 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Η εστία της φωτιάς...

Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Άργος

  Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άργος, τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και τη...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η φράση «Καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και...

Συναυλία στην Καρυά Αργολίδας με Θοδωρή Κοτονιά και Βιολέτα Ίκαρη

Tην Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9.30μμ, στην πλατεία της...

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο με το ασθενοφόρο στην Αργολίδα

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο το...

Νεκρός άνδρας που κολυμπούσε στην παραλία της Κάντιας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις πρωινές ώρες της...

Προτείνουμε...