Ελλάδα-Κόσμος

Η ακρίβεια στέλνει Βορειοελλαδίτες σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία για ψώνια και βενζίνη

Λύσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας προσπαθούν να βρουν οι Έλληνες, βλέποντας ότι οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς τόσο σε βασικά προϊόντα όσο και στα καύσιμα.

Για το λόγο αυτό, στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στους τελωνιακούς σταθμούς, καθώς πηγαίνουν σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία για να ψωνίσουν, από καύσιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, λόγω των χαμηλότερων τιμών που υπάρχουν εκεί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που γεμίζουν μπιτόνια με πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του xronos.gr, ουρές σχηματίζονται στον Προμαχώνα και άλλες συνοριακές γραμμές, με τους Έλληνες να πηγαίνουν σε Βουλγαρία και Σκόπια για βενζίνη με 1,40 και 1,30 αντίστοιχα (την αμόλυβδη).

«Τί να κάνουν οι άνθρωποι όταν δεν βγαίνουν οικονομικά να ταΐσουν την οικογένειά τους;», αναρωτιέται ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων Γιώργος Τζαμπαζλής, δίνοντας… δίκαιο στους πολίτες κι άδικο στην πολιτεία, η οποία παρατηρεί αδρανής το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στις τιμές.

«Υπάρχει παγκόσμια αύξηση των καυσίμων, εκτοξεύονται καθημερινά […] έχει ξεφύγει το θέμα. Κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Πρέπει οι πολιτικοί μας να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, ότι δεν βαστάνε τα οικονομικά βαλάντια των νοικοκυριών. Οι μισθοί που παίρνουμε δεν είναι ανάλογοι των τιμών που πάνε τα προϊόντα, κι όχι μόνο σε καύσιμα και ρεύμα, αλλά και στα προϊόντα», δήλωσε ο κος Τζαμπαζλής, μεταφέροντας την εκτίμησή του πως «μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να βάλει φρένο στην αύξηση» και εμμέσως κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση είναι που αισχροκερδεί εις βάρος των πρατηρίων υγρών καυσίμων, ενώ στα πρατήρια «η κερδοφορία μας είναι 6 με 7 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο».

Με τις τιμές καυσίμων στη χώρα μας να βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου διαρκώς και ραγδαία αυξανόμενες, ιδίως με την απλή βενζίνη να έχει ξεπεράσει τα 2€/λίτρο σε όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων της πόλης, εκατοντάδες Κομοτηναίοι περνούν τα σύνορα προκειμένου να ανεφοδιαστούν φθηνότερα καύσιμα από τη Βουλγαρία, κι άλλα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης που έχουν ακριβύνει λόγω ανατιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στο τριήμερο, εκατοντάδες ήταν τα οχήματα με ελληνικές πινακίδες που πέρασαν από το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία. Μάλιστα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας –οπότε επέστρεφαν και εκατοντάδες οχήματα από τριήμερο σε χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας- σχηματίστηκαν ουρές ακόμη και δύο χιλιομέτρων επί βουλγαρικού εδάφους για είσοδο μέσω Νυμφαίας.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

1 ώρα πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

2 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

4 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

5 ώρες πριν

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: “Στα ίχνη της ιστορίας…” στη Νέα Επίδαυρο

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…

6 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

7 ώρες πριν