Ελλάδα-Κόσμος

Πώς θα βοηθήσετε τους εφήβους να επιλέξουν πανεπιστήμιο

Για τους εφήβους δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο ή πιο αγχωτικό από τις Πανελλήνιες. Ή μήπως υπάρχει; Ένα εξίσου μεγάλο άγχος, αν όχι μεγαλύτερο, πηγάζει και από την επιλογή του σωστού πανεπιστημίου. Ομολογουμένως, οι σπουδές τους θα καθορίσουν τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους (ή τουλάχιστον συνήθως συμβαίνει αυτό). Συνεπώς, πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση που πρέπει να παρθεί με προσοχή.

Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να βοηθήσετε τους εφήβους στη διαδικασία της επιλογής, έχοντας κατά νου τα παρακάτω.

  1. Μην επηρεάζεστε από τους άλλους

Όταν θα επιλέγετε μαζί με τους εφήβους τη σχολή που θα ήταν καλύτερη για εκείνους, είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψετε στους ανθρώπους γύρω σας να σας επηρεάσουν, όσο κοντά σας και αν είναι. Οι πορείες των δικών σας παιδιών είναι προφανές ότι θα είναι διαφορετικές από των άλλων. Τους αρέσουν διαφορετικά πράγματα και έχουν άλλες δεξιότητες.

  1. Μην προσπαθήσετε να πιέσετε τους εφήβους

Είναι καλό να μην προσπαθήσετε να πιέσετε τους εφήβους να κάνουν μια συγκεκριμένη επιλογή η οποία πιστεύετε ότι θα είναι καλή. Μπορείτε, φυσικά, να τους συμβουλέψετε και να πείτε την άποψή σας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να εμπιστευθείτε ότι μπορούν να κάνουν μια καλή επιλογή και μόνοι τους. Και να τους δείξετε ότι τους εμπιστεύεστε, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να ανεξαρτητοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

  1. Μελετήστε μαζί τις επιλογές που θα μπορούν να κάνουν σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά

Κάθε σχολή οδηγεί και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές επιλογές. Οπότε, είναι σημαντικό να δείτε μαζί τι επιλογές θα μπορούν να κάνουν αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Έτσι, θα μπορούν να οραματιστούν καλύτερα το μέλλον τους και πού μπορεί να τους οδηγήσει η σχολή που επέλεξαν.

  1. Τα χόμπι δεν οδηγούν απαραίτητα σε επαγγελματική αποκατάσταση

Οι έφηβοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα χόμπι δεν οδηγούν απαραίτητα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Και οι έφηβοι πρέπει να επιλέξουν μια σχολή που τους εκφράζει και που θα τους οδηγήσει πιο κοντά στα όνειρα που μπορεί να έχουν. Μια λύση είναι να τους βοηθήσετε να επιλέξουν κάτι παρεμφερές με όσα τους αρέσουν. Κάτι που θα περιλαμβάνει ή που θα σχετίζεται με τα χόμπι τους, αλλά που μπορεί να τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για εργασία.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να θυμάστε ότι η τελική επιλογή πρέπει να είναι δική τους.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη συμβάλλουν με τη σειρά τους σταθερά στην πρόοδο των μαθητών και μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να βρουν το δρόμο τους, μέσω σεμιναρίων επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε περίπτωση που αναζητάτε φροντιστήριο στο Ίλιον ή ακόμα και φροντιστήριο στη Λάρισα, σίγουρα αξίζει να λάβετε υπόψη σας αυτήν την επιλογή.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Άργους

Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών…

13 λεπτά πριν

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η επιστήμη πίσω απ’ αυτό (της Δώρας Ν. Αντωνοπούλου)

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η βαρεμάρα δεν είναι…

29 λεπτά πριν

Ζητείται κυρία για τον καθαρισμό οικίας στην πόλη του Άργους

Ζητείται κυρία για τον καθαρισμό οικίας στην πόλη του Άργους. Τηλέφωνο: 6936967229.      …

1 ώρα πριν

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό και η ομιλία του Ρίζου Μαρούδα

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Ολοκληρώθηκε…

1 ώρα πριν

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο στην Αργολίδα

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

2 ώρες πριν

Ομιλία του δικηγόρου Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο

Ομιλία του Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο…

3 ώρες πριν