Πώς θα βοηθήσετε τους εφήβους να επιλέξουν πανεπιστήμιο

Για τους εφήβους δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο ή πιο αγχωτικό από τις Πανελλήνιες. Ή μήπως υπάρχει; Ένα εξίσου μεγάλο άγχος, αν όχι μεγαλύτερο, πηγάζει και από την επιλογή του σωστού πανεπιστημίου. Ομολογουμένως, οι σπουδές τους θα καθορίσουν τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους (ή τουλάχιστον συνήθως συμβαίνει αυτό). Συνεπώς, πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση που πρέπει να παρθεί με προσοχή.

Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να βοηθήσετε τους εφήβους στη διαδικασία της επιλογής, έχοντας κατά νου τα παρακάτω.

  1. Μην επηρεάζεστε από τους άλλους

Όταν θα επιλέγετε μαζί με τους εφήβους τη σχολή που θα ήταν καλύτερη για εκείνους, είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψετε στους ανθρώπους γύρω σας να σας επηρεάσουν, όσο κοντά σας και αν είναι. Οι πορείες των δικών σας παιδιών είναι προφανές ότι θα είναι διαφορετικές από των άλλων. Τους αρέσουν διαφορετικά πράγματα και έχουν άλλες δεξιότητες.

  1. Μην προσπαθήσετε να πιέσετε τους εφήβους

Είναι καλό να μην προσπαθήσετε να πιέσετε τους εφήβους να κάνουν μια συγκεκριμένη επιλογή η οποία πιστεύετε ότι θα είναι καλή. Μπορείτε, φυσικά, να τους συμβουλέψετε και να πείτε την άποψή σας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να εμπιστευθείτε ότι μπορούν να κάνουν μια καλή επιλογή και μόνοι τους. Και να τους δείξετε ότι τους εμπιστεύεστε, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να ανεξαρτητοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

  1. Μελετήστε μαζί τις επιλογές που θα μπορούν να κάνουν σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά

Κάθε σχολή οδηγεί και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές επιλογές. Οπότε, είναι σημαντικό να δείτε μαζί τι επιλογές θα μπορούν να κάνουν αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Έτσι, θα μπορούν να οραματιστούν καλύτερα το μέλλον τους και πού μπορεί να τους οδηγήσει η σχολή που επέλεξαν.

  1. Τα χόμπι δεν οδηγούν απαραίτητα σε επαγγελματική αποκατάσταση

Οι έφηβοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα χόμπι δεν οδηγούν απαραίτητα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Και οι έφηβοι πρέπει να επιλέξουν μια σχολή που τους εκφράζει και που θα τους οδηγήσει πιο κοντά στα όνειρα που μπορεί να έχουν. Μια λύση είναι να τους βοηθήσετε να επιλέξουν κάτι παρεμφερές με όσα τους αρέσουν. Κάτι που θα περιλαμβάνει ή που θα σχετίζεται με τα χόμπι τους, αλλά που μπορεί να τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για εργασία.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να θυμάστε ότι η τελική επιλογή πρέπει να είναι δική τους.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη συμβάλλουν με τη σειρά τους σταθερά στην πρόοδο των μαθητών και μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να βρουν το δρόμο τους, μέσω σεμιναρίων επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε περίπτωση που αναζητάτε φροντιστήριο στο Ίλιον ή ακόμα και φροντιστήριο στη Λάρισα, σίγουρα αξίζει να λάβετε υπόψη σας αυτήν την επιλογή.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Διακοπή ρεύματος το πρωί της Παρασκευής 12/8, σε πολλές περιοχές της Αργολίδας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 12 Αυγούστου, από τις 6.30 έως τις 6.50 το πρωί, θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω περιοχές λόγω...

Για τον Οδυσσέα Κουμαδωράκη (γράφει ο Βασίλης Δωροβίνης)

Με την οριστική αναχώρηση του Οδυσσέα φεύγει ένας από τους εναπομένοντες ελάχιστους λόγιους του Άργους. Ένας Κρητικός που αφομοιώθηκε τόσο, όχι μόνο με την κοινωνική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ποιοι δήθεν πέφτουν από τα «σύννεφα» με το θέμα των υποκλοπών; (γράφει ο Θαν. Κολιζέρας)

Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής...

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ… (γράφει ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης)

Άρθρο του Λεωνίδα Ζ. Κουτσογιάννη, οικονομολόγου-μελετητή, πρώην γραμματέα ανασυγκρότησης...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου...

“Μπροστά στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις αγώνας για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς”

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας Την ώρα...

Τι είναι η αντλία θερμότητας και ποια τα πλεονεκτήματα της

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μία ολοένα και πιο δημοφιλή...

Προτείνουμε...