Κ. Καραμπής: Χρόνοι απόκρισης σε αιτήματα πολιτών στους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Καραμπής, εκπρόσωπος της μειοψηφίας μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ, πρώην πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου

Σε αμέσως προηγούμενη δημόσια τοποθέτησημου, με τίτλο «Η επικράτηση της επόμενης μέρας στον δήμο Ναυπλιέων, έβλαψε σοβαρά τη δημόσια περιουσία», ανέφερα ότι, ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει σταθεί στο πλευρό του Ανυφίου και επί τη ευκαιρίαγια να μην μείνουν ερωτήματα με αυτή μου τη δήλωση, συνεχίζω, περισσότερο ακόμα και από τον Δήμο Ναυπλιέων στον οποίο «ανήκει», διοικητικά, το Ανυφί.

Από την άλλη, έχει παρατηρηθεί, στον δήμο Ναυπλιέων, ότι, όποιος πολίτης τολμά να αναφερθεί σε κάποιας μορφής εγκατάλειψης: στο οδικό δίκτυο στον φωτισμό κλπ δέχεται μια καθόλουτελικά τυχαία «επίθεση»τύπου SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) στην οποία κάνουν λόγο για παράκαμψη των διαδικασιών: μη αίτημα στον δήμο, μη αναφορά στην εφαρμογή novovileκλπ ενώ δεν έχουν διστάσει να αναφέρουν και νομική δίωξη μέχρι και κατά δημοτικού συμβούλου-επί του πρακτέου, στον δήμο Ναυπλιέων δεν ισχύουν τα επίσημα αιτήματα–ισχύει μόνο, η προσωπική επαφή-«ίσως» για μελλοντική χρήση-υπενθύμιση στο άμεσο μέλλον, σε εκλογές κλπ επίσης, επενδύουν στη στέρηση της όποιας δημόσιας τοποθέτησης-λογοκρισία από μέρους του ωφελημένου-ενώ SLAPP εφαρμόζουν επίσημα όσοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και ανεπίσημα διάφοροι ανώνυμοι ασκώντας βία με μορφή αγέλης με προφανή καταμερισμό στόχων & ρόλων, με οργανωτική δομή και όχι τυχαία ύπαρξη-πράξεις άξιες δηλαδή ελέγχου, από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τι ισχύει όμως;

Πριν κάποιους μήνες, αρκετούς, υπήρχε ένα σημαντικό ζήτημα με το οδικό δίκτυο της οδού Ανυφί-Ήρας-η οποία ήταν σχεδόν απροσπέλαστη λόγω των πολλών λάκκων οι οποίοι υπήρχαν. Δεν είχα άλλη λύση, αφού τίποτα δεν γινόταν και αφού στοίχιζεσε υλικές ζημιές στα οχήματα η όλη κατάσταση, πάρα να αιτηθώαν και δημότης άλλου δήμου, στον δήμο Άργους Μυκηνών την παρέμβαση-ο οποίος; Σε χρόνους ρεκόρ! εκτέλεσε έργο. Βλέπε έγραφα αίτημα και ευχαριστήριο.

Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον Δήμο Ναυπλιέων, στον οποίο αιτήματα και αναφορές στο novovile δεν έχουν φαινομενικά υπόσταση. Βλέπε μερικά δείγματα.

Στους χαλεπούς όμως καιρούς που διανύουμε, θα πει κάποιος,και δικαιολογημένα, οκ, καταλάβαμε Καραμπή, πλησιάζουν εκλογές και περίμενες τη στιγμή να αναφερθείς.

Ας δούμε σε αυτό το σημείο, τη συνέπεια των αναφερόμενων δήμων με στοιχεία: σε ότι αφορά τις ταχύτητεςστην επίλυση ή αν υπάρχει τελικά κάποια εξέλιξη στα όποια αιτήματα.Ενώ παράλληλα, ας δούμεκαι τις τεχνικές στο χρόνο, τις οποίες ακολούθησα, προκειμένου, την επίλυση των διάφορων προβλημάτων.

Ο δήμος Ναυπλιέων,έχει συνέπεια στην εγκατάλειψη των τόπων. Ότι συμβαίνει, δεν έχει να κάνει ούτε με αντιπαλότητες-όπως αρέσκονται να διαμηνύουν, ούτε γιατί δεν γνώριζε τα προβλήματα όπως ανέφερε στο Τολό (μάλισταείπε τους κατοίκους Τολου(του Ανυφίου μέσω άρθρου) κλπ ελαφρά τη καρδίαφεσαδόρους, ενώ είπε ότι ο αμίαντος στο κεντρικό δίκτυο, δεν είναι τόσο επικίνδυνος!-και όλα αυτά; Χωρίς ενστάσειςσε πραγματικό χρόνο εκ μέρους του ΣΕΤ-εκεί φάνηκε δυστυχώς ότι υπάρχει έλλειψη γνώσεων σε ότι αφορά τη δημοκρατία, των προβλημάτωντου τόπου κλπ ενώ αν γίνουν συγκρίσεις μεταξύ της τελευταίας συνεδρίασης με του 2014 φαίνεται ότι η λίστα των προβλημάτων είναι πιο πλούσιακαι τα προβλήματα παραμένουν-αυτό μόνο που φαίνεται να άλλαξε είναι το θέμα του βιολογικού-άσχετα που αντί της αρχής, ανέλαβε την απάντηση αυτός ο οποίος έθεσε το ερώτημα-κάτι; Που μου προκάλεσε ερωτήματα) – όλα,φαίνεται να γίνονται σκόπιμα ενώ ακολουθείται μια  πάγια στρατηγική:παραπληροφόρηση, αγνόηση αιτημάτων,απαξίωση θεσμών και πολιτών,έχει παρατηρηθεί η προσπάθεια στέρησης εργασίας από ενεργό πολίτη- με πρόθυμουςσυμπαραστάτες της αρχής, συναδέλφων του ενεργούπολίτη-θα τους δούμεστη πορεία κλπ-εγώ από την άλλη, δεν επαναπαύτηκα, βρήκα έναν τρόπο επίλυσης των προβλημάτων,και λειτούργησε,κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης του Ανυφίου, αφού είναι όμορη κοινότητα μετον Δήμο Άργους Μυκηνών- οπότε,λειτούργησα ζητώντας ουσιαστικά, βοήθεια από τη δημοτική αρχή του όμορου δήμου.

Αναλυτικά: στο παρελθόν και επί προεδρίας μου επικρατούσε η ίδια ακριβώς με τη σημερινή κατάσταση, ούτε λάμπες άλλαζαν, ούτε καθαριότητες γίνονταν και ο δήμος όλο απαιτούσε αυξήσεις νερού, δημοτικά τέλη κλπενώ δόθηκαν αγώνες από μέρους μου για την ανατροπή αυτών των αυξητικώντάσεων-από τη μια είχα τους πολίτες οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν και από την άλλη η παραφιλολογία ότι ήμουν κόντρα στην αρχή και για δαύτο συνέβαιναν όλα αυτά, κέρδιζε συνεχώς έδαφος-άσχετα που αυτό γινόταν και εξακολουθεί να συμβαίνει σε όλο το δήμο-μπορεί κάποιος να δει και τη σημερινή εικόνα-που το 90% των κοινοτήτων ανήκουν (χωρίςεισαγωγικά) στην δημοτική αρχή και η εγκατάλειψη είναι παγιωμένη.

Αφού λοιπόν εξάντλησαόλα τα προβλεπόμενα,χωρίς την επιθυμητήεξεύρεση λύσης, στράφηκα σε άλλες μορφές ενεργειών-αιτήθηκα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών βοήθεια μέσω διαδημοτικής συνεργασίας, με παράλληλη ενημέρωση του δημάρχου Ναυπλιέων, (Αρ. Πρωτ. 107-21/10/2013) το αποτέλεσμα; Άμεση ενημέρωση, για 1η φορά εγγράφως στα χρονικά, από πλευράς δήμου ότι το συνεργείο θα έρθει άμεσα για την επιδιόρθωση του φωτισμού (Αρ. Πρωτ. 35053-25/10/2013) με ταχύτητες;Άγχους-ρεκόρ, άμεση σύνταξη κειμένου, την επόμενη μέρα πρωτόκολλο και άμεση επίσκεψη της υπηρεσίας-δεν τους προλάβαινα.

Γενικά συμπεράσματα

Δυστυχώς, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και έδαφος υπηρεσιών. Η περιοχή θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει μια ευρύτερη διαδημοτική συνεργασία-ο κόσμοςέχει μόνο να κερδίσει-αλλιώς είναι να ζητάς τμηματικά και αλλιώς να απευθύνεσαι για το 80% της κατοικημένης επιφάνειας ενός νομού, αλλιώς είναι να λειτουργείς εθιμοτυπικάκαι αλλιώς να κάνεις υπερβάσεις οι οποίες θα αποδώσουν επιπλέονυλικά και επιπλέον έμψυχο δυναμικό- παίζοντας παράλληλα;καταλυτικό ρόλο κατά της ανεργίας,αλλιώς είναι να υπάρχει αντιπαλότητα και αλλιώς συνεργασία. Ο δήμος Άργους Μυκηνών το έχει τολμήσει ακόμα και με τα απορρίμματα- πράγμα που αν συμφωνούσαμε ως όμορος δήμος; η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική για τους δημότες-τώρα είμαστε δέσμιοι του μορφώματοςτερνα. Πολλά έχουν ακουστεί για τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών με τον οποίο δεν είχαμε,ούτε έχουμε καμία απολύτως! Προσωπικήή άλλη δια ζώσης επαφή, τουναντίον.Όμως δεν μπορεί να λησμονηθεί η μαχητικότητα και τα έργα καλά ή «κακά» τα οποία ήρθαν σε περιόδουςδύσκολους για τη χώρα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν κοινές απόψεις, έκανε και κάνει τα πάντα για τον τόπο του όπως έκανα και κάνω τα πάντα για τον δικό μου και δεν αναφέρομαι πλέον μόνο για το Ανυφί-τελικά, εχθρός δεν είναι οι κομματικές απόψεις, είναι η τεμπελιά, η έλλειψη ιδεών, πρωτοβουλιών και συνεργασίας είναι οι καταθλιπτικέςτάσειςτης όποιας εξουσίας.

Υγ είναι τραγικό πάντως να δέχεσαι συμπαράσταση από δήμο ο οποίος δεν σε έχει ανάγκη και την αδιαφορία από τον Δήμο Ναυπλιέων στον οποίο εργάζεσαι, λειτουργείς και είσαι συνεπής στις όποιες υποχρεώσεις σου. Πάντως, δεν θα φταίω εγώ αν ζητήσω βοήθεια από τον όμορο δήμο προκειμένου να εκτελέσει εθελοντική εργασία και εντός της κοινότητας.. Άμεσα.

Συνημμένα: Έγγραφο με Αριθ. Πρωτ. 35053-25/10/13 με καλυμμένο το όνομα του αντιδημάρχου για προφανείς λόγους-το ακέραιο αποστέλλεται στα μπλογκ για διασταύρωση της γνησιότητας, έγγραφο με Αριθ. Πρωτ. 107-21/10/2013, έγγραφα 01/10/2020 & 05/10/2020 αναφορά novoville από 13/01/2022 και παράλληλοέγγραφο προς τον Δήμο από 13/01/22 υπ Αριθ. #587871, απο 09/06/2021 με Αριθ. #490594 με παράλληλο έγγραφο προς τον Δήμο από 09/06/2021.

Τελικά: υπάρχουν δύο μορφές αντιπολίτευσης: η στείρα που ενώ βλέπεις τον μαρασμό δεν κάνεις τίποτα να αλλάξει και κάνεις χρήση της κατάστασης για μικροπολιτικήπου συνήθως έχει θιασώτες πολιτικές ομάδες αναφέροντας ως φταίχτη τον καπιταλισμό, τα μνημόνια, τον ιμπεριαλισμό, το αόριστο σύστημα, το όποιο αντίθετο με αυτούς κόμμα.Υπάρχει και η γόνιμη, στην οποία βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά και τρέχεις να προλάβεις τα χειρότερα που δεν αφορά ποίος διοικεί αλλά να υπάρξει καλύτερη ποιότητα ζωής, επιδίωξη της συμμετοχής στη συζήτηση και σε ανοιχτές διαδικασίες.

Όμως, ούτε η 1η ούτε η 2η τακτική έχουν αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως λύσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας (γράφει ο Γιώργος Κόνδης)

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας Θα έπρεπε να μην χαλάμε μελάνι, κατά τη γνωστή έκφραση, σε μια περίοδο με τόσο σημαντικές και ωραίες εκδηλώσεις πολιτισμού στην...

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/7, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για...

1964: 50,7% Κεντροαριστερά στην Αργολίδα (του Τόλη Κοΐνη)

1964: 50,7% Κεντροαριστερά στην Αργολίδα Εν όψει της επετείου από την «Αποστασία του 65» (15 Ιουλίου) ανέσκαψα αρχεία και βρήκα το εκπληκτικό: Υπήρξε μια εκλογική...

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας (γράφει ο Γιώργος Κόνδης)

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας Θα έπρεπε να μην χαλάμε μελάνι, κατά τη γνωστή έκφραση, σε μια περίοδο με τόσο σημαντικές και ωραίες εκδηλώσεις πολιτισμού στην...

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/7, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για...

1964: 50,7% Κεντροαριστερά στην Αργολίδα (του Τόλη Κοΐνη)

1964: 50,7% Κεντροαριστερά στην Αργολίδα Εν όψει της επετείου από την «Αποστασία του 65» (15 Ιουλίου) ανέσκαψα αρχεία και βρήκα το εκπληκτικό: Υπήρξε μια εκλογική...

Μια άλλη εικόνα στην Πυραμίδα του Ελληνικού Άργους

Μια άλλη εικόνα στην Πυραμίδα του Ελληνικού Άργους Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι επισκέπτες της Πυραμίδας του Ελληνικού στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, βλέπουν μια διαφορετική, σαφώς...

Μια άλλη εικόνα στην Πυραμίδα του Ελληνικού Άργους

Μια άλλη εικόνα στην Πυραμίδα του Ελληνικού Άργους Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι επισκέπτες της Πυραμίδας του Ελληνικού στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, βλέπουν μια διαφορετική, σαφώς...

Θλίψη στο Άργος για τον Βασίλη Μαρκάκη

Θλίψη στο Άργος για τον Βασίλη Μαρκάκη Θλίψη επικρατεί στο Άργος και την ευρύτερη περιοχή στην είδηση του θανάτου του Βασίλη Μαρκάκη, ο οποίος έφυγε...

Ανακοίνωση της παράταξης Ορφανού για Κωστούρο: “Ψεύδεται χωρίς ντροπή”

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Όραμα Δημιουργίας" του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού Συνεχίζει να προκαλεί ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος στην προσπάθειά του να παραμείνει στην...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους-Μυκηνών συνεχίζει την Καλοκαιρινή...

Παρέμβαση Δαμούλου για το “my business support” και την επιστροφή ΦΠΑ των Αγροτών του Ειδικού καθεστώτος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος τοποθετήθηκε για...

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση αποχαιρετά τον Βασίλη Μαρκάκη

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση αποχαιρετά τον Βασίλη Μαρκάκη Ανακοίνωση του...

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για τις δηλώσεις Κικίλια για τα νερά του Ανάβαλου

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για τις δηλώσεις Κικίλια...

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας (γράφει ο Γιώργος Κόνδης)

Γενέθλια πολιτιστικής αστειότητας Θα έπρεπε να μην χαλάμε μελάνι,...

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα

79χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην Ερμιονίδα Τις...