Κ. Καραμπής: Η επικράτηση της «επόμενης μέρας» στον δήμο Ναυπλιέων, έβλαψε τη δημόσια περιουσία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π Καραμπής, εκπρόσωπος της μειοψηφίας μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ, πρώην πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου

Πριν μπω στο θέμα, πρέπει να ξεκαθαρίσω, ότι,τα αναφερόμενα είναι προϊόν στοιχείων και κυρίως υπομονής- όχι αυτής που υπομένεις πράγματα και καταστάσεις, αλλά αυτής που ελπίζεις να πει ή να κάνει κάποιος κάτι για προκλητικά γεγονότα, τα οποία έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης στη κλειστή κοινωνία,όμως εις μάτην-πολιτιστικοί σύλλογοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκλησία, τοπικό Συμβούλιο, Δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολίτευση στο σύνολο της κλπ απείχαν ήσιώπησαν ή συνέργησανστο έγκλημα, οπότε αναλαμβάνω και πάλι, αυτό τον άχαρο ρόλοωςκαθ ύληνφορέας σύμφωναμε τα άρθρα 24 & 25 του Σ. & την εγκύκλιο 5/13 του ΑΠ, διότι για το βασικό θέμα αναφοράς έχω ειδικά ασχοληθεί,και οι αρμόδιοι καταστρέψει.

Τον τελευταίο καιρό, στον δήμο Ναυπλιέων, έχει ξεσπάσει μια κουβέντα περί των απευθείας αναθέσεων. Μιας διαδικασίας, η οποία προβλέπεται νομικά και κάποιες εξ αυτών είναι προϊόν αποφάσεων του ΔΣ-οι οποίες αποφάσεις,εξουσιοδοτούν τον δήμαρχο για την εκτέλεση των-σωστές νομικά ή λάθος; Οι προθεσμίες ενστάσεων είναι συγκεκριμένες, μετά το πέρας; είναι πλέον αργά-κατά την άποψη μου, άξιες λόγου είναι μόνο οι περιπτώσεις παράτυπων διαδικασιών, κάποιες λχ από αυτές θα ήταν αν είχε πληρώσει η ΔΕΥΑΝ από ταμειακό χρήμα ζημιές που δεν την αφορούν λχ ζημιές άρδευσης ή αυθαίρετα να στερούν δημόσιο έργο από πολίτες ή να προσβάλουν τη δημόσια περιουσία κάποιοι, και ο δήμος να αδρανεί.

Η αυτή αναφορά, αποτελεί πρόκληση όχι από πλευράς προκλητικότητας- από πλευράς θάρρους. Και αυτό; Διότι η δημοτική αρχή, φαίνεται να περιβάλλεται-πλαισιώνεται το τελευταίο καιρό, από πολλούς νομικούς…, νέους ή έμπειρους, θεσμικούς ή μη θεσμικούς, έμμισθους ή άμισθους ίσως ακόμα; και από εθελοντές -είναι αποτρεπτικό όλο αυτό λοιπόν που γίνεται σήμερα, γιανα λάβει κάποιος έστω το λόγο ή να τολμήσει την όποια πρωτοβουλία- είναι συνάμα εγκληματικό όμως, να γνωρίζεις και να αδιαφορείς.

Σήμερα, για οικονομία χώρου, θα προσπαθήσω να μη μακρηγορήσω,πράγμα δύσκολο έως ακατόρθωτο.., θα μνημονεύσω μερικά μόνο ζητήματα, από τα πολλά, τα οποία αφορούν τη κοινότητα Ανυφίου. Θα κάνω μια ενημέρωση σε τρία ζητήματα τα οποία έχουν διαστρεβλωθεί -όλα αυτά, έχουν λάβει χώρα από το 2019 και ύστερα.Τέλος, θα κάνω μια αναφορά σε μια μικρή κοινότητα την Αγία Παρασκευή, η οποία αν και έχει στηρίξει με συνέπεια την αρχή, δεν της έχει «αποδοθεί», τίποτα σε έργο-στερείται ακόμα και το αυτονόητο, παιδική χαρά. Πέρα των παραπάνω, θα σταθώ κυρίως μόνο σε ένα περιστατικό,το πιο εξόφθαλμο, το πιο προκλητικό,το πιο παράλογο,για το οποίο υπάρχει«υποψία» αστικήςευθύνης, αφούη όλη ενέργεια προκάλεσε ζημία,ενώ παράλληλα στέρησε ένα σημαντικόέργο από τη κοινότητα-ένα μεγάλης αξίαςέργο-αρκετά πάνω από 170000 ευρώ! το οποίο έκανε τη κοινότητα πρότυπο για την εποχή κατασκευής του- προ του 2000, και που σήμερα η κοινότητα λόγω της στέρησης αυτού, λειτουργεί με τεχνολογίες; Γιατί όχι; του 1970!

Έχουν παρατηρηθεί τα εξής:

  1. Αμφισβήτηση της δημόσιας περιουσίας -παρτέρια στο Πλατανίτη, πεζοδρόμια τα οποία έχουν γίνει αιτήματα από πολίτες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους κλπ

Σημείωση: στο τελευταίο ήμουν μέλος ΤΣ και έφερα αιτιολογημένη αντίδραση-να σημειωθεί, ότι, τέτοια ζητήματα δεν πάνε καν! σε Συμβούλιο.

  1. Αμφισβήτηση δημόσιων χώρων, οι οποίοι φιλοξενούσανπεύκα-στη προστασία των πεύκων από μέρους μου δέχθηκα εκβιασμό & την προκλητική σιωπή της αρχής.

Έχει γίνει η εξής παραπληροφόρηση:

  1. Έχει ειπωθεί, ότι, το έργο ύδρευσης που συμβαίνει τώρα στον τόπο-η σύνδεση δηλαδή, της δεξαμενής Μάνεση με τη δεξαμενή Ανυφίου, γίνεται λόγω κόντρας μεταξύ των δήμων Άργους Μυκηνών & Ναυπλιέων.

Ενημέρωση, η έως τώρα σύνδεση ύδρευσης στην ΤΚ Ανυφίου, έγινε μετά από ενέργειες μου (αναφοράπερί τοξικότητας, ασφαλιστικά μέτρακλπ ενέργειες, αποφάσεις ως μέλος της ΤΚ Ανυφίου, άρθρα κλπ βλέπε ημερομηνίες, επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-14) και τις έπειτα πιέσεις από την εισαγγελία Ναυπλίου κλποπότε υπήρξε η υπόσχεση των υπόχρεωνεκτέλεσης έργου,ότι, το Ανυφί θα πάρει άμεσα νερό. Οπότε, το έργο ονομάστηκε προσωρινό, αφού συνδέει το Ανυφί απευθείας από τον κεντρικό αγωγό.Το σημερινό έργο που εκτελείται, είναι η συνέχιση του, με τον προβλεπόμενο τρόπο (δεν λέω ότι συμφωνώ)-ότι συμβαίνει λοιπόν, δεν είναι προϊόν κόντρας, τουναντίον. Από προσωπικές μου διαπιστώσεις, γνωστοποιώ ότι ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει σταθεί στο πλευρό του Ανυφίου.

Σημείωση: ενδιαφέρον έχει, ότι η εγκατάσταση αντλιοστασίου στους χώρους του Αγγελοπούλειου δημοτικού σχολείου Ανυφίου, ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έως την ημέρα υπογραφής (03/08/2018) της σύμβασης! ονομάζοντας το, ως γυμνάσιο Πλατανιτη! βλέπε άρθρο 2 παρ. 2.2.7. υπήρχαν δηλαδή δεύτερες σκέψεις ερήμην της κοινωνίας-πάρα το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας.

  1. Η κατασκευή της παιδικής χαράς στο Ανυφί, συνέβη μετά από απόφαση της ΤΚ Ανυφίου. Η ύστερη απόφαση, πάρθηκε αφού το έργο είχε ήδη ξεκινήσει 15/10/2018. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους μου κλπ στοιχεία στο διαδίκτυο τα οποία αποδεικνύουν τα συμφραζόμενα-σε περίπτωση αλλοίωσης της ημερομηνίας τωνπρωτοκόλλων κοινότητας, δήμου & τεχνικών υπηρεσιών, η λέξη είναι μια, αρχίζει από πι και τελειώνει σε άλφα ενώ αποτελείται από 12 γράμματα αλλά ας μη προτρέχω- αν χρειαστείόμως θα πέσουν στο τραπέζι και άλλα ζητήματα της ίδιας λέξης.
  2. Το σχολείο έγινε όχι από ενέργειες της αρχής. Έγινε με την με Αριθπρωτ. 162257/30-10-2013 απόφαση του υπουργείου παιδείας με την οποία κοινοποιήθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου Ανυφίου δυναμικότητας 120 μαθητών. Δεν μπορούν να μιλούν άνθρωποι οι οποίοι ούτε υπέγραψαν, ούτε είχαν υπόσταση στην αυτοδιοίκηση, ούτε στήριξαν το σχολείο έστω με την υπογραφή τους-όταν οι κάτοικοι έσωσαν το προαύλιο και κατ επέκταση το σχολείο οι ίδιοι τους πολεμούσαν. Οι απουσίες και ο ρόλος του καθενός, είναι γνωστός της πάση.

Επί της ουσίας λοιπόν:

Στη κοινότητα Ανυφίου, υπήρχε εδώ και 20 χρόνια σύγχρονος φωτισμός. Σήμερα, δεν υπάρχει -δεν ξέρω ποίοι και πως αποφάσισαν αυτό το έγκλημα και το λέω έγκλημα; διότι πιο πολύ μοιάζει με αρπαγή, παρά με απόφαση.

Το έργο αποτελούταν από υπογειοποιημένα καλώδια, φανούς πεζοδρομίουκλπ ποιο συγκεκριμένα:το κεντρικό τετράγωνο αποτελούταν από: 36 φωτιστικάmin, υπογειοποιημένα καλώδια 800 περίπουμέτρωνmin, πιλλαρκλπαξίας περίπου 170000 ευρώ – χωρίς σε αυτότο ποσό να έχει συμπεριληφθεί η αρχικήεγκατάσταση: διάνοιξηχάνδακα, σωλήνες εισαγωγής, πεζοδρόμησηκλπμε κόστος κατά προσέγγιση άλλα 200000. Από τα έγγραφα τα οποία παραθέτω,α. παρουσιάζωότι όντως υπήρχαν φανάρια γιατί μπορεί να με βγάλουν ψεύτη, β. κάνω χρήση των ποσών και τα παρουσιάζωως επίσημη μελέτη, χωρίς να συμμερίζομαι ότι η βλάβη ήταν τόσο σημαντική, αφού ο φωτισμός λειτουργούσε και σταματούσε όταν έβρεχε κλπδιαβεβαιώνω επίσης ως πρώηνπρόεδρος, ότι, ποτέ δεν έγινε έρευνα ή άλλη τεχνική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος.

Ο δήμος Ναυπλιέων, αντί να επιδιορθώσει το όποιο πρόβλημα; Απομάκρυνε τα φωτιστικά ρίχνοντας τσιμέντο στις δημιουργημένες τρύπες και επιλέγοντας για φωτισμό της κοινότητας τεχνικές άλλων εποχών-μέσω του φωτισμού από τις κολώνες της ΔΕΗ. Πήγε όμως ακόμα πιο μακριά η υπόθεση, όλοι οι στηλοι έχουν θερμό κίτρινο φωτισμό, εκτός από έναν ο οποίος έχει λευκό ψυχρό (κάποιος θέλει να ξεχωρίζει), τους δουλεύουν όλους στα ίσια, είναι σε άλλο επίπεδο από εσάς αγαπητοί…

Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αυτής της έκτασης, ίσως συμβαίνει 1η φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο όχι απλά τόπου, αλλά σε όλη την επικράτεια! Ενώ το σύνολο των υπευθύνων υπόκεινται στο κεφάλαιο ‘Η του 3463/2006 κλπ

Φυσικά θα ασχοληθώ ιδιαιτέρως με αυτό το θέμα. Θα φτάσω εκεί που ούτε νόμοι δεν αναφέρουν,είναι άπαντες υπόλογοι.

Κάτι τελευταίο για την Αγία Παρασκευή-Τσέλο.

Όπως προείπα, είναι ένας τόπος ο οποίος έχει στηρίξει την δημοτική αρχή. Αλλά; Είναι τόπος ξεχασμένος αν και προνομιούχος, λόγω θέσης.

Μια σταλιά τόπος, παίρνει ακόμα νερό από σωλήνες αμιάντου.

Πολίτες αιτούνται επέκταση δημοτικού φωτισμού με πρωτόκολλο, και κάποιοι τους περιπαίζουν.

Βλέπουμε σε όμορες κοινότητες να κάνουν αγώνες για απλά πράγματα, αλλά για την γείτονα κοινότητα αδιαφορούν.

Είναι η μοναδική κοινότητα σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων η οποία δεν διαθέτει έστω ένα μέτρο πράσινου! Δεν διαθέτει καν παιδική χαρά, μη πούμε για αθλοπαιδιές.

Όσοι αρδεύονται με Αναβαλο; Πλήρωναν 12+ ευρώ την ώρα νερό προ αυξήσεων, κάνοντας τη παραγωγή μη βιώσιμη αν και το μικρόκλιμα του τόπου το καθιστούν ανταγωνιστικό με τις υπόλοιπες καλλιεργητικές περιοχές.

Για τις αποκριές θα μπορούσαν να ειπωθούν κάποια πράγματα, αλλά προς το παρόν, είναι προς διερεύνηση..

Αφού περιφέρεια, κοινότητα και δήμος αδιαφορούν; Θα ασχοληθώ προσωπικά με αυτόν τον τόπο.

Για ενστάσεις, παρατηρήσεις, απορίες κλπ

Τηλ. Επικοινωνίας 6977313039 email [email protected]

Σε περίπτωση υποβολής μήνυσης από πλευράς δήμου: Λοχαγού Καράση 22, Ανυφί Ναυπλιέων, ΤΚ 21055.

Για εκβιασμούς κλπ απευθυνθείτε στο τμήμα εκβιαστών.

Συνημμένα: Έγγραφο από 01/09/2014 της ΤΥ του δήμου Ναυπλιέων.

 

Φωτογραφίες από το Streetview

Εκπρόσωπος της μειοψηφίας μέλος ΝΠΔΔ δημου Ναυπλιέων ΔΟΚΟΙΠΑΝ, πρώην πρόεδρος της Τ.Κ Ανυφίου

Κωνσταντίνος Π. Καραμπής

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μαθητές και συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται στο βαρύ μας πένθος. Ευχαριστούμε όσους...

Τροχαίο με τραυματισμένη οδηγό κοντά στο Κεφαλάρι

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου, σε τροχαίο που έγινε στο δρόμο Άργους-Μύλων, στην περιοχή κοντά στο Κεφαλάρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πάρκο Πόλης στο Άργος

Από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου εγκρίθηκαν 7.000.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) για να δημιουργηθεί “Πάρκο Πόλης” στο Άργος, σε έκταση...

Λύθηκε το μυστήριο με τους δυνατούς κρότους στην Αργολίδα: F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος

Λύθηκε το μυστήριο που απασχόλησε τους κατοίκους της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου: Οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν σαν έκρηξη οφείλονταν σε...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους,...

Τροχαίο με τραυματισμένη οδηγό κοντά στο Κεφαλάρι

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου,...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πάρκο Πόλης στο Άργος

Από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου εγκρίθηκαν...

Βρέθηκαν οι δράστες 11 κλοπών σε χωριό του Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου 11 κλοπές που...

Ερώτηση Ξανθού-Γκιόλα: Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα…

Σχόλιο από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παρά...

Μια υπέροχη βραδιά με τον Μίλτο Πασχαλίδη στην Αρχαία Επίδαυρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Μίλτο...

Προτείνουμε...