Συνάντηση Ανδριανού-Γεωργαντά για τα ζητήματα των αγροτών στην Αργολίδα

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά με τον οποίο και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες στην Αργολίδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί λόγω της εξωγενούς αύξησης του κόστους της ενέργειας, των τιμών των αγροτικών εφοδίων, της έλλειψης εργατικών χεριών και των ολοένα και συχνότερων καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε την ανάγκη για χωρίς καθυστερήσεις και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό ότι ο σχεδιασμός είναι εντός της άνοιξης να έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις και να κοινοποιηθούν τα πορίσματα, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν περίπου από τις εορτές του Πάσχα και έπειτα.

 

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι οι πορτοκαλεώνες που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό θα αποζημιωθούν με 22 λεπτά του ευρώ ανά κιλό όπως προβλέπεται στον τιμοκατάλογο ασφάλισης προϊόντων του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε επίσης τον κ. Ανδριανό ότι έχει δοθεί εντολή για την επιτάχυνση των εκτιμήσεων των ζημιών και στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπέγραψε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου την πρόσληψη 35 γεωτεχνικών.

Επιπλέον, έχουν γίνει αναγγελίες για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, και εφόσον το επόμενο διάστημα διαπιστωθούν από τον ΕΛΓΑ ζημιές σύμφωνες με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αυτές θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ώστε να καταβληθούν οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας ανακοινώνουμε ότι προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

“Χρυσός” Τεντόγλου: Έκανε ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.52μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου,...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα...

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Χρήστου Μπαλαμπάνη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας,...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας...

Προτείνουμε...