Κοινωνία

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Εργαζομένων στην ΕΑΣ-ΡΕΑ για τις σημερινές αρχαιρεσίες

Aνακοίνωση από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Εργαζομένων στην ΕΑΣ-ΡΕΑ

 ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 27ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ–ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

 Την Τετάρτη 12/01/2022,με την 3η στη σειρά λόγω μη απαρτίαςυποτιθέμενη Γενική Συνέλευση,ολοκληρώθηκε η θητεία του ΔΣ του σωματείου μας. Με απόλυτο εκφυλισμό των διαδικασιών, χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό όπως προβλέπεται,χωρίς συζήτηση, προτάσειςκαι σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα, η απερχόμενη πλειοψηφία ολοκλήρωσε την απόλυτη ανυπαρξία της την προηγούμενη τριετία.

Η πολύ μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση, την κορυφαία διαδικασία για κάθε σωματείο, είναι αποτέλεσματης συνειδητής προσπάθειας απαξίωσης της συλλογικής συζήτησης και οργάνωσης των διεκδικήσεων από την απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ.Αποδεικνύει ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού πάντα επιδίωκανσωματείομηχανισμό της εργοδοσίας, χωρίς ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων. Σωματείο που να καλλιεργεί την μοιρολατρία καιτον συμβιβασμό με την κάθε αντεργατική επιδίωξη της εργοδοσίας αλλά και των κυβερνήσεων.

Το ξερίζωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί προϋπόθεση για την δημιουργία ενός σωματείου, που με συλλογικές διαδικασίες, θα αποτελεί πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων και όχι υποχείριο της εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, αυτοί που έχουν την ευθύνη, προφανώς με κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα, για τη διαλυτική κατάσταση και το γεγονός ότι το σωματείο ήταν μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των συναδέλφων, αυτοί που αποτέλεσαν τον πιο πιστό σύμμαχο της εργοδοσίας σε κάθε αντεργατική απόφαση, διεκδικούν την ψήφο στις αρχαιρεσίες.

Η ΔΑΣ καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να αξιοποιήσει την πείρα που αποκτήθηκε από τα «έργα και τις ημέρες» του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους, ουσιαστικά τάσσονται απέναντι από τα συμφέροντατων εργαζομένων.

Καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να μην υποκύψει στη φοβία και θαρραλέανα δώσει νέα ώθηση στον διεκδικητικό αγώνα, στην άνοδο της πάλης των εργαζομένων, βάζοντας στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα  είναι η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που δεν μπορεί να βελτιωθεί χωρίς μαχητική διεκδίκηση.

Η ΔΑΣ αποδεδειγμένα θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, παλεύοντας συλλογικά για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Το δικαίωμα μας να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια, όπως αξίζει στον πλούτο που παράγει η δουλειά μας και στην δυνατότητα που δίνει η εποχή μας, δεν είναι ουτοπία!

Αποδεδειγμένα θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεταιχωρίς εκπτώσεις τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, με συνεχή προσπάθεια για την ενότητα στο κοινό συμφέρον και σπάζοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων, που χρόνια τώρα καλλιεργούνται, για να μην υπάρχει ενιαία και δυναμική απάντηση.

Αποδεδειγμένα θα είναι δίπλα και θα εκφράζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη  σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχαστρο και βιώνει την επιθετικότητα της εργοδοσίας. Θα απαιτεί δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στη βάση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας.

Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ) ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

“Ανοιχτές πόρτες” σε 17 οινοποιεία της Πελοποννήσου στις 18 και 19 Μαΐου

"Ανοιχτές πόρτες" σε 17 οινοποιεία της Πελοποννήσου Το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου, οι οινοποιοί…

1 ώρα πριν

Δ. Πτωχός: Εργαζόμαστε για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη…

2 ώρες πριν

Επίσκεψη Μαρινάκη στο Δημαρχείο Άργους – Τι ζήτησε ο Μαλτέζος

Επίσκεψη Μαρινάκη στο Δημαρχείο Άργους - Τι ζήτησε ο Μαλτέζος Στο Δημαρχείο της πόλης Άργους…

6 ώρες πριν

“Kotrozos Clothing”, ανδρική-γυναικεία casual ένδυση στο Άργος – Βίντεο, εικόνες με τις νέες προσθήκες

Τα ανδρικά και γυναικεία ρούχα Kotrozos Clothing είναι το συνώνυμο της άνεσης μέσα από τα…

6 ώρες πριν

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πότε θα πιούμε νερό;

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πότε θα πιούμε νερό; Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Εδώ και 2…

8 ώρες πριν

Πωλείται οικόπεδο στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου

Πωλείται οικόπεδο 733 τ.μ., εντός σχεδίου, στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου. Μέγιστη δόμηση 400 τ.μ. Τιμή…

9 ώρες πριν