Είναι μούρλια, είναι τρέλα,
μπισκοτάκια με κανέλα,
μοσχομύρισε το σπίτι
και μου “σπάσανε” τη μύτη…
Τραγανά μπισκότα κανέλας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 250 γρ. ευρωπαϊκό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• ½ κιλό αλεύρι τύπου Φαρίνα
• 2 αυγά
• 1½ κ/σ σκόνη κανέλας
• ½ κ/γ αλάτι
• καστανή ή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα.
Σε ξεχωριστή μπασίνα δουλεύουμε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη με σύρμα χειρός ή μίξερ. Συμπληρώνουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι αν ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μία εύπλαστη ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, γιατί θα σκληρύνει η ζύμη μας.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ½ ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχά ταψιά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια πατώντας τα με την παλάμη μας. Τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο με λίγο κενό μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με καστανή ή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε τα μπισκότα για 15΄ το πολύ.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ενισχύουμε με μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou