Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας: Άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς παιδιών με κορονοϊό

Όπως ενημερώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας, οι εργαζόμενοι γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν από κορονοϊό, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, με αποδοχές, 14 ημέρες πλέον της κανονικής.

Αυτό προκύπτει βάσει των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των διατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΕΚΑ Φ. Κολεβέντη και τον γεν. γραμματέα Απ. Μπολιάρη, αναφέρεται:

 

“Οι εργαζόμενοι γονείς βρεφών, παιδιών προσχολικής ηλικίας, μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και ατόμων με αναπηρία που, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ωφελούμενα σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας, δικαιούνται να κάνουν χρήση της ειδικής αυτής άδειας των 14 ημερών ή και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας.

Η άδεια αυτή, που είναι με αποδοχές, είναι ανεξάρτητη από άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια και τη νοσηλεία τέκνων.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώσουν στην «ΕΡΓΑΝΗ» όσους εργαζομένους τους κάνουν χρήση της άδειας αυτής καθώς και τη διάρκειά της.”

 

spot_img
spot_img