Κοκοροτραχανόσουπα με καρέ μελιτζάνας από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Κόκορας με τραχανά,
καλοπιάνω τη χρονιά,
σούπα θρεπτική, ζεστή
κι… αποτοξινωτική!

Κοκοροτραχανόσουπα με καρέ μελιτζάνας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

 

Υλικά:
• χωριάτικος κόκορας σε μερίδες (2-2 ½ κιλά)
• ½ κιλό ξινός τραχανάς
• 3 λίτρα νερό
• 3 κλωνάρια σέλινο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα ψιλοκομμένου σκόρδου
• 3 τριμμένα καρότα
• 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
• ελάχιστο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 1 κ/σ βούτυρο
• σκόνη κύμινου
• 2 φλάσκες μελιτζάνες κομμένες καρέ
• μπούκοβο

Εκτέλεση:
Σε χύτρα ταχύτητας τοποθετούμε τις μερίδες κρέατος και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση και ξαφρίζουμε καλά. Στραγγίζουμε σε λεπτό σινουά-σουρωτήρι και τοποθετούμε πάλι τις μερίδες κρέατος μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υγρά. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, τα καρότα, το μπαχάρι, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει πολύ καλά το κρέας.

 

Όταν ολοκληρωθεί ο βρασμός, αφαιρούμε τις μερίδες από τη χύτρα, τα κλωνάρια σέλινου και το δαφνόφυλλο και συμπληρώνουμε στον ζωμό το αλατοπίπερο.

Μέσα στο κοτόζουμο που κοχλάζει με τα λαχανικά και τα μυρωδικά συμπληρώνουμε τον τραχανά. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο τραχανάς.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τους κύβους μελιτζάνας. Τους αλατοπιπερώνουμε και τους αρωματίζουμε με ελάχιστη σκόνη κύμινου.

Ξεψαχνίζουμε τον κόκορα και μέσα στην τραχανόσουπα προσθέτουμε κομμάτια ψαχνού κρέατος.

Ολοκληρώνουμε με τους σπόρους μπούκοβου και τα καρέ μελιτζάνας.

 

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img
spot_img