Μέχρι 47 ευρώ από την Πέμπτη τα μοριακά τεστ κορονοϊού

Τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) των μοριακών τεστ κορονοίού τροποποίησε και γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως ανακοίνωσε, από την Πέμπτη 6/1 τα μοριακά τεστ θα κοστίζουν μέχρι 47 ευρώ.

Συγκεκριμένα το πλαφόν για το PCR τεστ διαμορφώνεται ως εξής:

• Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

 

• Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Υπενθυμίζεται πως, την παρέμβαση στην τιμή των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό από την κυβέρνηση είχε προαναγγείλει το απόγευμα της Δευτέρας ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

spot_img
spot_img