Το ημερολόγιο του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου, αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση

To Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου δημιούργησε ημερολόγιο για το 2022 με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία των εκπαιδευτικών  και των γονέων και κηδεμόνων.

Τα παιδιά που θέλησαν να συμμετάσχουν φωτογραφήθηκαν με παραδοσιακές στολές, οι εκπαιδευτικοί βρήκαν τα μνημεία του νομού μας που ήθελαν να αναδείξουν και με την εξαιρετική δουλειά του φωτογράφου δημιουργήσαμε αυτό το όμορφο ημερολόγιο.

Μνημεία που περιλαμβάνει: το Αρχαίο θέατρο Άργους, την Πυραμίδα του Ελληνικού, τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι, τη βρύση του Νικηταρά στην πλατεία του Άργους, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, το κάστρο του Άργους, την Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες, το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το άγαλμα και το
σπίτι του Μακρυγιάννη και τέλος του Στρατώνες του Καποδίστρια.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου, Κωνσταντίνα Κάτσουδα, Παναγιώτα Κοδέλλα και Βασιλική Αναστασοπούλου:

“Ευχαριστούμε πολύ όσους συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του ημερολογίου και όπως λέει και ο Μακρυγιάννης: Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

spot_img
spot_img