Άγιος Βασίλης έρχεται
από την Καισαρεία,
φέρνει τα παστουρμάλια του
γεμάτα ευωδία!
Παστουρμάλια
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 10 φέτες χοντροκομμένος παστουρμάς
• 1 μεγάλη ντομάτα χωρίς σπόρους κομμένη καρέ
• 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
• 1 ψιλοκομμένο πράσο
• 350 γρ. τριμμένο κασέρι
• 200 γρ. τριμμένο μετσοβόνε
• 1 πρέζα αποξηραμένος δυόσμος
• 1 πρέζα κύμινο
• 2 φύλλα σφολιάτας
• 1 κρόκος αυγού
• μαυροσούσαμο
• φύλλα ρόκας
• 4-5 ντοματίνια
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε την πιπεριά με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε την κομμένη σάρκα ντομάτας.
Αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν και τα ενσωματώνουμε με τα τριμμένια τυριά, τον παστουρμά,
τον αποξηραμένο δυόσμο και το κύμινο.
Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο ένα φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το μπαστούνι-ρολό σε 8 κομμάτια, πρώτα στη μέση, μετά στα δύο κι αυτά πάλι στη μέση.
Τοποθετούμε τα στριφτά παστουρμάλια ρολάκια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε με την παλάμη μας και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20΄ περίπου, μέχρι να χρυσαφίσουν τα παστουρμάλια και να διογκωθεί η ζύμη.
Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και κομμένα ντοματίνια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το υπόλοιπο μείγμα φάρσας-γέμισης.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou