γύρευα κάτι γλυκό,
να το έχω και στο μπρέικ
και σκαρφίστηκα ένα κέικ!
.
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα (1 πακέτο)
• 6 κ/σ κοσκινισμένο κακάο
• 1 κ/σ σόδα
• 2 κ/σ λευκό ξύδι
• 2 φλυτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
• 10 κ/σ σπορέλαιο
• 2 βανιλίνες
• 2 ποτήρια νερό
• ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε μπασίνα βάζουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
Στο ξύδι ρίχνουμε τη σόδα και ενσωματώνουμε στο μείγμα των υγρών του κέικ. Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του κέικ.
Στρώνουμε σε σειμιζαρισμένη στρογγυλή φόρμα ή σε 2 μακρόστενες φόρμες με αντικολλητικό χαρτί
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45΄περίπου
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou