Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα: Γιατί δεν θα δοθεί σε όλους τους υγειονομικούς το έκτακτο επίδομα;

Ανακοίνωση από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή, σε σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τροπολογία για τη χορήγηση, τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του Έκτακτου Επιδόματος, που είχε ανακοινώσει και είχε ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ στη Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης θα δοθεί  Επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, Ειδικές Κατηγορίες ΑμεΑ και στους Υγειονομικούς.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής: «Όπως συνέβη το 2020 και όπως έχω δεσμευτεί δημόσια 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, ΕΚΒ και κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με την καταβολή μισού μισθού. Ένα μέσο ποσό περίπου 900 ευρώ θα αποδοθεί αμέσως στον Δεκέμβριο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε».

Την επόμενη μέρα, ο αρμόδιος Αν. Υπουργός κ. Σκυλακάκης, εξειδικεύοντας τα μέτρα, προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά και προβληματισμούς με τις δηλώσεις ότι «Σε ότι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, είπε ότι θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Συμπλήρωσε δε πως εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.».

Και ενώ  ΟΛΟΙ οι Υγειονομικοί, οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» περιμέναμε το «ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε» όπως ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, η Κυβέρνηση καταθέτει την Τετάρτη  1/12 τις σχετικές τροπολογίες για Συνταξιούχους και ΑμεΑ, αφήνοντας εκτός τους Υγειονομικούς(!!). ΓΙΑΤΙ;

Η πράξη αυτή της Κυβέρνησης, να μην καταθέσει τροπολογία και για τους Υγειονομικούς, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις. Ιδιαίτερα δε και μετά τις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη, φαίνεται ότι το σενάριο «αποκλεισμών και εξαιρέσεων» Υγειονομικών  παραμένει πάνω στο τραπέζι για την Κυβέρνηση και αναζητούνται οι κατάλληλοι χειρισμοί και αποφάσεις. Για αυτό πιθανόν και η μη κατάθεση, αναζητώντας μέσω της χρονικής παράτασης την διευθέτηση της χορήγησης του Επιδόματος, με τις λιγότερες δυνατές πολιτικές απώλειες. Ιδιαίτερα που και ο χρόνος πιέζει για να δοθεί το Επίδομα πριν τα Χριστούγεννα.

Καλούμε  τη Κυβέρνηση και τον ίδιο το κ. Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να αφήσει τα παιχνίδια και προχωρήσει ΧΘΕΣ(!!) στη κατάθεση σχετικής  τροπολογίας για τη χορήγηση Επιδόματος για ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και  αποκλεισμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε από το Βήμα της Βουλής για «100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί».

Κάθε άλλη απόφαση της Κυβέρνησης θα μας βρει απέναντι και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν φαινόμενα διχασμού μεταξύ των Εργαζομένων διεκδικώντας τη χορήγηση του Επιδόματος για ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς. Κάθε άλλη απόφαση θα αποδείξει για άλλη μια φορά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τα υποκριτικά χειροκροτήματα της Κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

Η χορήγηση του Επιδόματος σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς,  είναι η «κόκκινη γραμμή» που τα Σωματεία Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα κάνουν βήμα πίσω…

Περιμένουμε ΧΘΕΣ από τη Κυβέρνηση τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, για να μπορέσει το Επίδομα να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς. Ιδού η Ρόδος κ. Πρωθυπουργέ …

spot_img
spot_img