spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ): Εκλέχθηκαν τρεις ιερείς από τη Μητρόπολη Αργολίδος

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Δύο ιερείς της Ιεράς Μητρόπλης Αργολίδος επανεκλέχθηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος: O Γεώργιος Σελλής, πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Πέτρου Άργους παραμένει πρόεδρος του ΙΣΚΕ και ο Μιχαήλ Μετζάκης, ιερέας της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου, ταμίας. Στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκε ο Δημοσθένης Χατζόπουλος, ιερέας του Ανυφίου.

Με συμμετοχή από τις περισσότερες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εκφράστηκε κυρίως δια της επιστολικής ψήφου (λόγω και της ιδιάζουσας υγειονομικής κατάστασης) πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η οποία φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Η όλη διαδικασία, που διήρκεσε περί τις 11 ώρες, διεξήχθη με άψογο τρόπο και σύμφωνα με το Καταστατικό, ενώ τις εργασίες της εφορευτικής επιτροπής διηύθυνε δικαστική αντιπρόσωπος.

Από τους 18 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και τους 6 για της Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη (κατά σειρά εκλογής), για το Δ. Σ. οι πατέρες, Γεώργιος Βαμβακίδης, Γεώργιος Σελλής, Γεώργιος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Μετζάκης, Βασίλειος Χρηστίδης, Νικόλαος Μωραΐτης, Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, Χρήστος Αργυρόπουλος και Χρήστος Χριστοδούλου και για την Ε.Ε. οι πατέρες Λάμπρος Σκόνδρας, Δημοσθένης Χατζόπουλος και Γεώργιος Φειδόπουλος.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 συνήλθε σε συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Νοεμβρίου 2021 με τριετή θητεία, κατόπιν προσκλήσεως του λαβόντος περισσοτέρους ψήφους π. Γεωργίου Βαμβακίδη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία τα εννέα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής (Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος)

Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης (Ιερά Μητρόπολις Ζιχνών και Νευροκοπίου)

Γενικός Γραμματέας: Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης (Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού)

Ταμίας: Πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης (Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος)

Μέλη: 

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου (Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών)

Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κοκκινόπουλος (Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων)

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης (Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού)

Πρεσβύτερος Χρήστος Αργυρόπουλος (Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης)

Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστοδούλου (Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς και Φαλήρου)

Εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου. 

spot_img