.
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα πετιμέζι
• 1 κ/σ σόδα
• 1 κ/σ μπέικινπάουντερ
• ½ κ/γ τριμμένο γαρύφαλλο
• 2 κ/γ κανέλλα
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 3 κ/σ κακάο
• 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 1 κιλό φαρίνα
Εκτέλεση:
Σε μπασίνα αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά.
Tα ανακατεύουμε και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα στερεά υλικά της συνταγής μας. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10΄ στο ψυγείο.
Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (ο φούρνος σε αντίσταση ή στον αέρα) για 8΄ το πολύ.
Προσοχή, μην παρατείνουμε το ψήσιμο, γιατί τα κουλουράκια μας θα χάσουν την ελαστική τους υφή. Το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι και για κάθε αφέψημα.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας προς τα μέλη του Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας,…
Νέα Κίος: "Όχι στην καταστροφή της γέφυρας Ερασίνου" Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση της…
Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Έχασε ο Πανναυπλιακός Για την 5η στον 6ο όμιλο των μπαράζ…
Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, στην 4η θεατρική της απόπειρα, παρουσιάζει το έργο…
Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί…
Εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Άργους Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών…