spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Στο πιάτο: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Κυριακή, γλυκάκι παίζει;
Μμμμμ! Γεύση από πετιμέζι.
Για το τσάι, τον καφέ,
ρίξε κι έναν αμανέ.

.

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα πετιμέζι
• 1 κ/σ σόδα
• 1 κ/σ μπέικινπάουντερ
• ½ κ/γ τριμμένο γαρύφαλλο
• 2 κ/γ κανέλλα
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 3 κ/σ κακάο
• 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 1 κιλό φαρίνα

 

Εκτέλεση:
Σε μπασίνα αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά.

Tα ανακατεύουμε και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα στερεά υλικά της συνταγής μας. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10΄ στο ψυγείο.

Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (ο φούρνος σε αντίσταση ή στον αέρα) για 8΄ το πολύ.

Προσοχή, μην παρατείνουμε το ψήσιμο, γιατί τα κουλουράκια μας θα χάσουν την ελαστική τους υφή. Το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι και για κάθε αφέψημα.

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img