Πολιτική

Διαγράφηκε η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Αγγελική Γιαννικοπούλου-Λούμη από την παράταξη Λάμπρου

Η διαγραφή της Αγγελικής Γιαννικοπούλου-Λούμη από τη δημοτική παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας (ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.) του Τάσου Λάμπρου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία των μελών της παράταξης.

Ο λόγος της διαγραφής είναι ότι η κα Γιαννικοπούλου-Λούμη αποδέχθηκε να παραμείνει στη θέση  της αντιδημάρχου πέρα το χρονικό όριο που έθεσε η ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., δηλαδή η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί.

Η ανακοίνωση της διαγραφής από την παράταξη Λάμπρου είναι η ακόλουθη:

Σήμερα 10/11/2021 στο Κρανίδι, οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης, Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας (ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.),   λαμβάνοντας υπόψη  τα εξής:

  • Έγγραφο του δημοτικού συμβούλου Τάσου Λάμπρου –του επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ με αρ.πρωτ.6449/6355 από 31/08/2021 σχετικά με νέες θητείες αντιδημάρχων στο Δήμο Ερμιονίδας. Mια επιστολή που επισήμανε ότι κανένα μέλος της Παράταξής μας δεν μπορεί  να αποδεχθεί  θέση ευθύνης – αντιδημάρχου για το υπόλοιπο  της δημοτικής περιόδου.
  • Τα δελτία  τύπου που έχουν δημοσιευτεί στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την αυτοδιοικητική  πορεία του Δήμου μας  το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • την διαλογική συζήτηση, τις θέσεις και τις προτάσεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν   από τα μέλη της παράταξης   στις δυο συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης το Σάββατο 16/10/2021 και την Δευτέρα 25/10/2021 με την παρουσία όλων και των 7 Δημοτικών συμβούλων της παράταξης
  • την ξεκάθαρη θέση του επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ – Δημοτικού Συμβούλου  Τάσου Λάμπρου ότι για το υπόλοιπο μισό της δημοτικής περιόδου δύο χρόνια και δύο μήνες  κανένα μέλος  της παράταξης δεν μπορεί να οριστεί Αντιδήμαρχος από τον Δήμαρχο, και Αυτονόητο είναι  να υπάρχουν ξεκάθαροι διακριτοί ρόλοι συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης, πλειοψηφίας και μειοψηφίας στα πλαίσια των θεσμικών ρόλων μας  από προβλέπεται  από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων.
  • την απόφαση δήμαρχου για παράταση θητείας αντιδημάρχων μέχρι 31/12/2021 με αρ πρωτ.8137  από 26/10/2021
  • της εκ νέου  αποδοχής  της θέσης της  Αντιδημάρχου  από την ΔΣ  Αγγελική Γιαννικοπούλου- Λούμη στα πλαίσια νέας παράτασης της θητείας της
  • την εγκύκλιο 91 για  Λειτουργία  Δημοτικών παρατάξεων με Αρ.πρωτ.59851/21-08-2019

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ:

Μετά την απόφαση της, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Γιαννικοπούλου-Λούμη, να αποδεχτεί  την νέα παράταση  και να οριστεί  εκ νέου Αντιδήμαρχος,  έθεσε τον  εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης, άρα διαγράφεται από την ομάδα των δημοτικών  συμβούλων της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ και ευρύτερα της δημοτικής μας παράταξης, από την παράταξη που είχε εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου  2019.

Με αυτήν την απόφαση της, να διατηρηθεί  στην θέση  της ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας  πέρα το χρονικό όριο που έθεσε η Παράταξη μας, στηρίζει έμπρακτα την σημερινή διοίκηση του Δήμου, αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου και της Παράταξης του.

Είναι διαφορετικό πράγμα η διαχείριση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο επιτροπών, και διοικητικών συμβουλίων προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας και εντελώς διαφορετικό η ανάληψη πολιτικών ευθυνών άλλης Παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο Ερμιονίδας με την οποία όπως είναι γνωστό ευρισκόμεθα πλέον σε μία ευθεία αντιπαράθεση για την απραξία της  στα κρίσιμα, μεγάλα θέματα του Δήμου μας, για την πολιτική υποβάθμιση των Συλλογικών, θεσμικών Οργάνων του Δήμου μας, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να προχωρήσει στην ριζική εξυγίανση Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, για το ύφος και την πολιτική της συμπεριφορά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η επιστήμη πίσω απ’ αυτό (της Δώρας Ν. Αντωνοπούλου)

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η βαρεμάρα δεν είναι…

5 λεπτά πριν

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό και η ομιλία του Ρίζου Μαρούδα

Η εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νερό Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Ολοκληρώθηκε…

59 λεπτά πριν

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο στην Αργολίδα

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

2 ώρες πριν

Ομιλία του δικηγόρου Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο

Ομιλία του Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο…

2 ώρες πριν

Εκδηλώσεις μνήμης στο Ναύπλιο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ναύπλιο για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού…

3 ώρες πριν

Γέμισε μοτοσικλέτες και ροκ μουσική το κέντρο του Άργους

Μοτοσικλέτες και ροκ μουσική στο κέντρο του Άργους Περίπου διακόσιοι μοτοσικλετιστές αλλά λκαι πλήθος κόσμου…

5 ώρες πριν