Φτιάχ’ το, φάτο, μην ντραπείς!
Με μπισκότο και βανίλια
θα πεθάνεις απ’ τη ζήλεια!
.
Μιλφέιγ της «στιγμής»
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής (γεύση βανίλια)
• 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
• 1 φλυτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη (για την κρέμα)
• 350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
• 35 μπισκότα σφολιάτας (τύπου creamcrackers)
• λίγο γάλα (για τα μπισκότα)
• άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
• κανέλλα (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Βρέχουμε βιαστικά 15 μπισκότα και τα στρώνουμε στη βάση ενός ταψιού διαστάσεων 30Χ40.
Στη συνέχεια χτυπάμε το γάλα στο μίξερ με τις κρέμες «άνθος αραβοσίτου στιγμής» και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουμε μία παχύρρευστη κρέμα χωρίς σβώλους.
Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μία ακόμη στρώση μπισκότων (15 τεμ.) και κρέμας.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί…
…και τη συμπληρώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μας ισιώνοντάς την με σπάτουλα.
Τέλος, σπάμε με τα χέρια τα υπόλοιπα μπισκότα (5)και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou