Ελλάδα-Κόσμος

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα: “Εδώ και τώρα, να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις επικουρικών”

Ανακοίνωση από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με την παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν, με νομοθετική ρύθμιση, στην παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού που έληγαν στις 31/10/2021. Η παράταση που δόθηκε ήταν 5 μήνες έως 31/3/2022.

Σύμφωνα δε με τη ρύθμιση Ν 4839 (2/10/2021) Άρθρο 4.«1. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19  όλες οι ενεργές κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος συμβάσεις  επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπαγεωργίου”, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει  την 31η.3.2022.»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι Διοικήσεις άρχισαν τα γνωστά «παιχνίδια» τους, εις βάρος των συναδέλφων Επικουρικών που είναι σε αναστολή, με συμμάχους τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ξαφνικά  υπάρχει προβληματισμός, εάν οι συμβάσεις όσων είναι σε Αναστολή, είναι «ενεργές»(;)  και ζητάνε διευκρινήσεις από το Υπουργείο. Και μέχρι τότε, δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις.

Για να τους βοηθήσουμε, σύμφωνα με την Νομοθεσία « ενεργής παραμένει κάθε σύμβαση εργασίας, εφόσον δεν έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη ή τον εργαζόμενο, που την έχουν συνυπογράψει…». Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός, ότι όσοι Επικουρικοί είχαν τεθεί σε Αναστολή μετά τις 1/9/2021 και νόσησαν ή έκαναν το εμβόλιο, και πριν αλλά και μετά τις 2/10, επέστρεψαν στη δουλειά τους και δουλεύουν κανονικά, αφού η σύμβαση τους παραμένει ενεργή. Επιβεβαίωση των προηγουμένων είναι ότι όσοι συνάδελφοι, λόγω της υποχρεωτικότητας, δήλωσαν μονομερώς παραίτηση, έχει λυθεί η σύμβαση τους και έχουν αποχωρήσει.

Εκ τούτου, οφείλουν ΑΜΕΣΑ, χωρίς προσχώματα και απορίες, οι Διοικήσεις και οι Υπηρεσίες, να προχωρήσουν  στις ανανεώσεις ΟΛΩΝ των Συμβάσεων των Επικουρικών, είτε εργάζονται είτε τελούν σε Αναστολή, ανανεώνοντας τις Συμβάσεις έως 31/3/2022, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος.

Κάθε άλλη απόφαση, θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, με παραστάσεις στις Διοικήσεις, να απαιτήσουν ΑΜΕΣΑ την υπογραφή ΟΛΩΝ των Συμβάσεων, που έληξαν 31/10, όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία.

Τέλος, θα ζητήσουμε να υπάρξει παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο, με στόχο να υπάρξουν οι αναγκαίες κατευθύνσεις προς τις Διοικήσεις για τη ομαλή ολοκλήρωση των ανανεώσεων των Συμβάσεων.

Καθήκον όλων μας είναι να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις των Επικουρικών εργαζομένων έως 31/3/2022.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων

Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού που φιλοξενεί 70 σκυλιά του Δήμου Ναυπλιέων Το πρωί…

4 λεπτά πριν

Ανοιχτό για το κοινό εργαστήριο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος…

1 ώρα πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο σκάκι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας "Nέο Σχολείο" και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν…

2 ώρες πριν

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Φιλοσοφία-Τέχνη-Τρόπος ζωής” στο Λυγουριό

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και…

2 ώρες πριν

Το τουρνουά βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου για παιδιά Δημοτικού

Το ετήσιο σχολικό τουρνουά βόλεϊ της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου (ΓΕΝ), για αγόρια και κορίτσια απο…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά" διοργανώνει στο Ναύπλιο, διήμερο…

3 ώρες πριν