μεσ’ στη μπύρα είδε τ’ άστρα…
Γλίστρησε και στον πουρέ
κι έτσι έγινε σουξέ!
.
Χοιρινό κότσι σε μαύρη μπύρα με λαχανικά και κρέμα πατάτας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 4 χοιρινά κότσια*
• 500 ml μαύρη μπύρα
• 500 mlνερό
• ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 πράσινες πιπεριές κομμένες στα 4
• 3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
• 3 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
• 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
• 5 κόκκοι μπαχάρι
• 1 κ/σ αποξηραμένο θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο
* Τα χοιρινά κότσια προμηθευτήκαμε από το κατάστημα ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΑΡΓΟΥΣ
Εκτέλεση:
Σε γάστρα τοποθετούμε τα κότσια
και τα σκεπάζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στον φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 3 περίπου ώρες.
Στην αρχή έχουμε καλυμμένη τη γάστρα με το καπάκι και στο τελευταίο μισάωρο την ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Συνοδεύουμε με κρέμα πατάτας.
Υλικά για την κρέμα πατάτας:
• 1 ½ κιλό καθαρισμένες και χοντροκομμένες πατάτες
• 100 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 κ/γ σκόνη τζίντζερ
• αλάτι, λευκό πιπέρι
• ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ για ρουστίκ εμφάνιση ή στο πολυμηχάνημα για πιο βελούδινη υφή. Συμπληρώνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο. Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou