spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Η λειτουργία του Πάρκου Kυκλοφοριακής Αγωγής κρύβει κινδύνους

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου

Με αφορμή την ανακοίνωση και την πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων για να παραβρεθούμε στα εγκαίνια του ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Σκοπός των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι τα παιδιά να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα. Ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

2. Το Πάρκο κυκλοφορικής αγωγής βρίσκεται επί της επαρχιακής παραλιακής οδού Ναυπλίου – Ν. Κίου. Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες του Δήμου μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όχημα για τη μεταφορά τους εκεί.

3. Εγκαινιάζεται μια δραστηριότητα που αφορά την εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και χωρίς η δραστηριότητα αυτή να εφαρμόζει τον ΚΟΚ μιας και το πάρκο αυτό ενώ βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού στερείται ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με αυτή.

Η λειτουργία του Πάρκου χωρίς εφαρμοσμένη κυκλοφοριακή σύνδεση δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση και όχι μόνο, που θα το επισκέπτονται. Εφιστούμε την προσοχή και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που εγκυμονεί μια τέτοια λειτουργία του πάρκου.

Μας κάνει εντύπωση η στάση του Δημάρχου, γιατί ενώ επισημάναμε τα υπάρχοντα προβλήματα, έσπευσε να εγκαινιάσει ένα ανολοκλήρωτο έργο. Είναι άγνοια, ανικανότητα, έλλειψη οργάνωσης, είναι η συνήθης επικοινωνιακή τακτική; Είναι μήπως έλλειψη αισθήματος ευθύνης να λειτουργήσει το πάρκο χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια καταλληλόλητας; Ή μήπως απλώς θα το εγκαινιάσει και δεν θα το λειτουργήσει; Ας μας απαντήσει.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κώστας Γκόνης,Μαρία Αλημπέρτη

spot_img