spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Θ. Πετράκος: Στηρίζουμε τους 19 από την Αργολίδα που δικάζονται για τους πλειστηριασμούς

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Τη στήριξή του στα 19 άτομα που θα δικαστούν την επόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου για παρακώλυση πλειστηριασμών εξέφρασε ο Θανάσης Πετράκος.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου και περιφερειακός σύμβουλος επισκέφθηκε την Πέμπτη τον δήμαρχο Ναυπλίου, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Πρόκειται για δύο δίκες με ανάλογο κατηγορητήριο, για γεγονότα που έγιναν δύο διαφορετικές ημέρες, το Σεπτέμβριο του 2017, έξω από τα Δικαστήρια του Άργους. Στη μία είναι κατηγορούμενα 18 άτομα και στην άλλη τρία (τα δύο από αυτά θα δικαστούν και στις δύο υποθέσεις).

Ο κ. Πετράκος, σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο, χωρίς φυσικά να μπει σε λεπτομέρειες ενόψει της επερχόμενης δίκης, τόνισε πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες: «Δεν υπήρξε καμία βίαιη ενέργεια ούτε παρεμπόδιση. Οι διώξεις έγιναν με μεγάλη αυθαιρεσία».

Επεσήμανε πως ναι μεν κάποιοι από τους κατηγορούμενους ανήκουν στην παράταξή του και ήταν υποψήφιοι με αυτήν, ωστόσο η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου θα είναι στο πλευρό οποιουδήποτε αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στο Κίνημα κατά των πλειστηριασμών είπε πως υπάρχει για να εκφράζει την αλληλεγγύη σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. «Με τον νέο Πτωχευτικό νόμο της Κυβέρνησης, οι εξελίξεις που έρχονται είναι πολύ δραματικές όσον αφορά την πρώτη κατοικία. Επιβάλλεται να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη…».

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου παρουσίασε το ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους 19 κατηγορούμενους από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που είχε νωρίτερα:

O δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε τη συμπαράσταση και ζητά την αθώωση των κατηγορουμένων. Του υπενθύμισε ότι το 2017 με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε τα άτομα που είχαν συλληφθεί. Είχε εκφράσει την ομόφωνη συμπαράστασή στους “διωκόμενους”, όπως επίσης είχε δώσει και εντολή στους τότε δημοτικούς συμβούλους του και κατηγορούμενους σήμερα Παντελή Κοκκινόπουλο και Δημοσθένη Δρούγκα, να παρευρίσκονται ως εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών.

Στο πλευρό των 19 είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου ο οποίος άμεσα θα εκδόσει ανακοίνωση συμπαράστασης. Υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ορφανό, Βεληζιώτη και Βασιλείου. Οι δικηγόροι υπενθύμισαν ότι με απόφαση του Πανελλήνιου Δικηγορικού Συλλόγου, έως το τέλος του χρόνου απέχουν από τους πλειστηριασμούς.

Στήριξη δήλωσε και ο Ραφαήλ Μπαρού και αναφέρθηκε στην απόφαση συμπαράστασης που είχε εκδώσει το 2017 το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Το Ε.Κ. Ναυπλίου συμπαραστέκεται στους 19 αγωνιστές  και κάνει έκκληση να σταματήσει κάθε δίωξη τους και να αθωωθούν στη επικείμενη δίκη διότι το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράσουν ειρηνικά την αλληλεγγύη τους σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές συμπολίτες μας  που εκπληστηριάζονταν οι περιουσίες τους.

spot_img